Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, sumek666 napisał:

I 290 tyś w gotówce netto ;)

Za co? Za 4 rządkowe st od czajkowskiego 290 netto? Zagraniczne 6 rzędów po 120 tys netto są.

Albo ty coś pomyliłeś, albo czajkowskiego z butów wyrwało.

Opublikowano (edytowane)

Przepraszam... pomyliłem się o 10 tyś...

Agregat do uprawy pasowej Czajkowski STK 300 PLUS + PS 300:

Możliwość uprawy: kukurydza, zboże, burak, rzepak, fasola
Szerokość robocza: od 2,7m do 4,5m
Szerokość transportowa (m): 3,0
Długość (m): 5,3
Pojemność zbiornika (l): 1500 (50/50)
Liczba łap spulchniających: 8
Talerze rozgarniająco-rozrywające
Perforowany krój tnący
Pionowa łapa spulchniająca głębokość robocza (cm): od 20 do 35
Zębate talerze zamykające Ø (mm): 460
Układ ramek roboczych OffSet
Multiplikator
Wał oponowy Ø (cm): 89,00
Oświetlenie: LED
Tylny podnośnik
Aparaty napędzane elektrycznie

Przystawka siewna Czajkowski PS 300:

Szerokość robocza (m): 3,0
Szerokość transportowa (m): 3,0
Szerokość rzędu – pasa (cm): 25
Szerokość międzyrzędzi (cm): 12,5
Długość (m): 2,5
Głębokość robocza (cm): od 0 do 15
Ilość redlic siewnych: 8
Znaczniki boczne
Gwarancja: 12 miesięcy. Maszyna fabrycznie nowa.
Serwis gwarancyjny, pogwarancyjny oraz oryginalne części zamienne.
Dostarczenie do siedziby gospodarstwa.
Szkolenie i pierwsze uruchomienie.
Termin ważności oferty: do 31.12.2018
Termin płatności: wg faktury VAT

Czajkowski STK 300 PLUS + PS 300:
Cena netto: 280 000,00 zł
Cena brutto: 344 400,00 zł

Edytowane przez sumek666
Opublikowano
25 minut temu, damian12345 napisał:

coś napewno można utargować i pewnie jest lepszy od zachodnich

Że co jest lepsze od zachodnich? Dużo widziałem agregatów ST ale jeszcze nie spotkałem takiego który w 100% spełnia moje oczekiwania.

A jeśli ci chodzi o jakość materiałów, to ja nie wiem żeby taka kupka żelaza miała kosztować 300 tys to chyba z tytanu musiałaby być. Czy czajkowski jest tytanowy czy pozłacany?

Zachodnie czy i polskie duże firmy typu UNIA, w cenę maszyn muszą wliczyć badania nad technologią, a ten czajkowski dostał jakąś kasę na rozwój technologii.

Opublikowano
2 minuty temu, damianzbr napisał:

widziałem agregatów ST ale jeszcze nie spotkałem takiego który w 100% spełnia moje oczekiwania.

Pan Maciej też tak mówił dlatego zbudował swój. Rozmawiałeś z nim?

Opublikowano

Z Polaków to z żadnym nie rozmawiałem. Tylko z włochem gdałem ale z makaroniarzem ni ch*j nie szło się dogadać i z francuzem od Duro France gadałem on ma żonę Polkę to już lepiej poszła gadka.

Opublikowano (edytowane)

Tak tego czajkowskiego nie widziałem na żywo, ale śledzę go na bieżąco w internetachZ obrazków jakości wykonania nie oceni, ale technologię coś tam wyłapie.

Na tą chwilę najbardziej chyba mi podchodzi duro france i kuhn stirger ale znowu on nie ma hydropaka do siewnika i jest daleko od ciągnika odsunięty.

EDIT: Bartek daj se na wstrzymanie bo widzę że od jakiegoś czasu coś ci na ns siadło w stosunku do mnie. Po co mam kupować Polski za 300 tys skoro taki sam mogę mieć za 120 tys? Zresztą co to za różnica czy on Polski, ruski czy niemiecki.

Liczy się stosunek ceny do jakości. I widać te Polskiej jakoś tej równowagi nie mogą wyłapać, bo albo tanie gówna albo drogi w uuj i wcale nie wiadomo czy pancerne.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
3 godziny temu, Wicherek napisał:

My mamy wąskie pola , trafiają sie nawet 10 metrowe i jak takim Czajkowskim to zasiać ? maszyna musi być zwrotna i zawieszana do ciagnika 150 KM

150 KM to mało na 8 rzędów... Na jakiej głębokości pracują łapy spulchniające jak przyjeżdżają do Ciebie na usługę? 

Opublikowano

@sumek666

Nie strzelam sobie w kolano tylko próbuję wybrać najbardziej optymalny wariant uprawy kukurydzy na mojej glebie.

Mam pół gospo. niemeliorowanej IVkl, na podglebiu ilastym. Czyli mokra i zimna. Kukurydza lubi mokro ale  i ciepło.

Siew za jednym przejazdem już drugi rok był totalnym niewypałem na takiej glebie. Ale siew za jednym przejazdem na glebie meliorowanej i lżejszej wyszedł na duży plus.

Jak sam powiedziałeś KUHN to technologia 2 przejazdów, czajkowski technologia jednego przejazdu. W moim gospodarstwie trzeba agregatu który podoła takim i takim warunkom. Lecz takiej maszyny jeszcze nie spotkałem.