Skocz do zawartości

Jaką wybrać folię do sianokiszonki? [ceny]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hynek napisał:

A co sądzicie o tej ecoagri żółtej z Bierunia warta coś ona,stosował ja ktoś może,w internecie jeszcze ją kupi za 360-380 ? Reszta poszybowała tak że masakra endibal 550 na OLX chorror

Jak z Bierunia to agrosil zielony używałem w ubiegłym sezonie i jest ok co do tej żółtej to słabo się klei ale mam w niej jeszcze dwu letnią kiszonkę i się nie psuje. Przez to że słabo się kleiła robiłem 17 obrotów na samozaładowczej. Na stacjonarnej jak ktoś obrywa folie tego problemu mogło by nie być

Opublikowano
Dnia 15.01.2022 o 11:11, hynek napisał:

A co sądzicie o tej ecoagri żółtej z Bierunia warta coś ona,stosował ja ktoś może,w internecie jeszcze ją kupi za 360-380 ? Reszta poszybowała tak że masakra endibal 550 na OLX chorror

Zapraszam na priv lub zadzwonić do mnie pod 509136147 podpowiem. A jeśli zdecyduje się Pan na ecoagri, to mam na nią bardzo korzystna oferte

Opublikowano

A stosował ktoś z was folie DominoAgri, ManuAgri lub Plastime? Jedynie takie da się jeszcze kupić w miarę cenowo ale nigdy o nich nie słyszałem więc czekam na opinię.

Opublikowano

Panie Andrzeju. Manuagri, to nowa linia folii od agriflexa, jest to jakość zbliżona do plastimy, czyli średnia półka. Dominoagri, o tej folii nie słyszałem i nic nie jestem wstanie Panu powiedziec

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Czym się różni folia Unterland Coveris FX od Unterland Coveris Extra Plus? Zawsze kupowałem tą w zielonym opakowaniu ( Extra Plus) - teraz mieli tylko FX (fioletowe  opakowanie)? Czy to wszystko to samo - rolka za 420 zł?

Edytowane przez rbit
Opublikowano (edytowane)

Witam!

"JustTomek5"

Ensibal, a silozet to dwie rozne ligi, jesli oczekujesz bezproblemowej pracy polecam produkty Ensibal, lub tanszy odpowiednik Agrosil. Silozet w mojej opinii jest zbyt droga na tą jakość (jakość porównywalna z agriflex, czy silobale)

Edytowane przez Neoslash
Opublikowano

nie ma czegoś takiego jak 7 warstwowa folia, a Ensibal to najgorsza folia jaką miałem nie wiem co w niej wszyscy widzą podobno jest robiona m. in. na Polskę na zachodzie nikt a takiej folii nie słyszał

Opublikowano

Jakie macie opinie o foli Zeus Epic 5/ 500, mam ofertę na 395zł brutto może coś z tego urwą przy większej ilości 

Dotychczas stosowałem Sensibale i też  folia niczego sobie dwa lata wytrzymuje i dobrze kleji 

Opublikowano
Mateusz320 napisał:

Jakie macie opinie o foli Zeus Epic 5/ 500, mam ofertę na 395zł brutto może coś z tego urwą przy większej ilości 

Dotychczas stosowałem Sensibale i też  folia niczego sobie dwa lata wytrzymuje i dobrze kleji 

najlepsza folia jaką miałem. używam jej już 4 sezon i polecam każceny. mocna i wytrzymała

Opublikowano

mam pytanie używałem kiedyś foli ensinbal ale ze wzglądu na cenę kupowałem agrosil dużo tańszy i też dobra jakość. Teraz mam możliwość kupić ensinbal 750 taki jak na zdjęciu za 420 zł gdzie za agrosila chcą 470. a pytanie dokładnie brzmi czy to jest ten sam ensinbal co 10-15 lat temu wiem ,ze kiedyś był w innym opakowaniu nawet w tym innym opakowaniu jest w internecie na sprzedasz ale cena powyżej 500zł, czy są to te same folie czy ta to jakaś podruba ensinbala 

folia.jpg

Opublikowano

Miałem w ubiegłym sezonie i potwierdzam że na plastiku. Jakoś mnie nie przekonała ta folia chyba że jakaś podróba mi się trafiła.Polski Silozet bił ją pod każdym względem. Te dwie miałem do owijarki samozaładowczej. 

Opublikowano

A coś się z nią działo. Przy przewozie balotów coś się z folią d

1 godzinę temu, Troker1979 napisał:

Miałem w ubiegłym sezonie i potwierdzam że na plastiku. Jakoś mnie nie przekonała ta folia chyba że jakaś podróba mi się trafiła.Polski Silozet bił ją pod każdym względem. Te dwie miałem do owijarki samozaładowczej. 

A coś się z nią działo był problem podczas owijania czy Przy przewozie balotów coś się działo. Ja używałam ensinbala ponad 10 lat temu i wtedy była to bardzo dobra folia względem jakości i cenowo była sporo droższa. A teraz nie wiadomo jak z tą jakością w jakiej cenie ją kupowałeś w zeszłym roku i skąd?