Skocz do zawartości

Jaką wybrać folię do sianokiszonki? [ceny]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Neoslash napisał:

Dnia 2.03.2021 o 14:44, danielooo8441 napisał: Co lepiej wybrać: -Ensibal po 355 -Unterland 345 -Agrispinflex 350 Ceny brutto za folie 750? Cena unterla da sugeruje, że może być leżakowana z zeszłego sezonu, dlatego zalecam ostrożność.  Ensibal, tu masz Pan dobra cenę Agrispinflex. Pierwszy raz spotykam się z tą folia, więc jeśli opierać się na moich doświadczeniach, skupiłbym się na unterland ie lub ensibal, gdyż wiem, że z tej folii będzie Pan zadowolony, ale proszę dokładnie patrzeć na pudełka i szukać daty produkcji (jeśli producent znakuje folie w taki sposób) 

Agrispinflex miałem w tamtym sezonie z 10 rolek i bardzo fajnie się owija, elastyczna nie rwie się za bardzo i kiszonka dobrze się przechowuje myślę że jest nawet lepsza niż ensibal. Unterland też bardzo dobra folia przez kilka dobrych sezonów się używało. A co do leżakowana to czy jeśli folia jest dobrze magazynowana to czy można by kupić folia na następny rok na zapas czy lepiej nie?

Opublikowano
4 godziny temu, danielooo8441 napisał:

4 godziny temu, danielooo8441 napisał:

Agrispinflex miałem w tamtym sezonie z 10 rolek i bardzo fajnie się owija, elastyczna nie rwie się za bardzo i kiszonka dobrze się przechowuje myślę że jest nawet lepsza niż ensibal. Unterland też bardzo dobra folia przez kilka dobrych sezonów się używało. A co do leżakowana to czy jeśli folia jest dobrze magazynowana to czy można by kupić folia na następny rok na zapas czy lepiej nie?

Nie jestem przekonany, ale jeśli koniecznie Pan chce zastosować takie rozwiązanie, to lepiej kupić bliżej końca sezonu (czyli folie z pewnością produkcji z okolic lipca, sierpnia. A być może poczekać aż sezon opadnie i sprobowac koło listopada) 

Opublikowano

Mimo wszystko zalecalbym zrobic jedno owiniecie wiecej przy starszych foliach czyloi odpowiednio dla 500tki 32obroty, a przy 750 24. Mysle ze jest to uzasadnione ekonomicznie, oraz ma podstawy logiczne

Opublikowano

Prosze wpisac w google "silopack" i zobaczyc wyniki

prosze wpisac kolejno "Agrosil", lub "silotite" i zobaczyc wyniki obu wyszukiwan

Odpowiedz narzuca sie sama

osobiscie pierwszy raz spotykam sie z ta folia

Opublikowano

Dotej pory używałem Unterland Extra i byłem zadowolony jak i z  silotite ,ale ciężko teraz zamówić kilka rolek w dobrej cenie i w sklepach w okolicy ich nie mają  ,zaryzykowałem i kupiłem kilka rolek na próbę 320zł

IMG_20210311_204813.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Azor07 napisał:

Dotej pory używałem Unterland Extra i byłem zadowolony jak i z  silotite ,ale ciężko teraz zamówić kilka rolek w dobrej cenie i w sklepach w okolicy ich nie mają  ,zaryzykowałem i kupiłem kilka rolek na próbę 320zł

Licze na recenzje :)

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, Azor07 napisał:

IMG_20210311_204813.jpg

ja używam jej już od 3 lat w ubiegłym roku kupowałem po 300zł jak dla mnie jest za***ista bardzo mocna i dobry klej polecam nic się w niej nie psuje

• Like 1
Opublikowano

Jak to jest z tym kolorem foli, można ryzykować owijać zielona pierwszy pokos. Akurat mam niezła ofertę na zielona i nie wiem czy ryzykować i brać ja na pierwszy pokos 

Opublikowano

Miałem rolkę i u mnie się odznacza bo jedyne belki koloru białego ale tak to folia ok żadnych zastrzeżeń i z tego co wiem tańsza jak unterland była 

Miałem rolkę i u mnie się odznacza bo jedyne belki koloru białego ale tak to folia ok żadnych zastrzeżeń i z tego co wiem tańsza jak unterland była 

Opublikowano
Dnia 16.03.2021 o 20:09, strumian napisał:

a ktoś  używał  folia agriflex evolution 5 ? jakies opinie ?  

Jest o klase nizsza od topowych marek, co nie oznacza,ze jest zla folia

Opublikowano

jako firma mamy mozliwosc zakupu foli master wrap. cena do klienta z dostawa byłaby ok280zł. czy ktos miał tą folie? szukam opini bo jak na ta chwile ceny sa kosmiczne

Opublikowano
Dnia 27.04.2021 o 20:52, magros napisał:

jako firma mamy mozliwosc zakupu foli master wrap. cena do klienta z dostawa byłaby ok280zł. czy ktos miał tą folie? szukam opini bo jak na ta chwile ceny sa kosmiczne

Witam, mam styczność z tą folia od około 3 lat. Nie chcę nikogo zniechęcać, ale w tej sytuacji jakość idzie w parze z cena. Folia jakościowo z niższej półki. Apeluje o rozwagę przy zakupie, czyli przede wszystkim przetestować, jeśli spełni oczekiwania klienta, to na ten moment jest to ciekawa propozycja cenowa, ale w mojej opini jest to folia dla mało wymagających klientów. Jeśli chodzi o handel, jest to ciekawa pozycja, jako alternatywa dla droższych folii. Mimo wszystko jestem zobowiązany zaznaczyc, że jakościowo jest to niższa półka, raczej dla rolników, którzy mają czas i lubią używać łaciny kuchennej

Opublikowano

A. Ja jestem przeciwnego zdania o tej foli, dużo lepsza niż te folie po 370 czy 400zl i co najważniejsze żaden bel mi w niej nie zepsuł a w tamtych kilka sztuk tak, więc nie widzę sensu przepłacać

Opublikowano

@barteko1 750 owijasz 16 razy.

W zakupie droższa od 500 ale na 750 oszczędzasz czas i paliwo.