Fendt 200 Vario
-
Podobna zawartość
-
Przez Fed334
Posiadam fendt 211 vario 2016r bez scr z budą 2012. Ciągnik ma 1000mth, jestem drugim właścicielem tej maszyny.
ciągnik podczas jazdy bez obciążenia nagrzewa się do 6-7 kresek, a podczas pracy gruberem osiągną temperature ponad 105stopni.
ciagnik byl na hamowni, nie jest chipowany.
wymienione zostalo:
czujnik plynu chlodniczego
termostat
wiskoza
Cały układ chłodniczy jest sprawny, obieg płynu działa zgodnie jak ma być.
zostaly sprawdzone wtryski- są sprawne, aktualnie chcę zaslepic uklad egr, ale myslę ze nadal to nie bedzie przyczyną.
podczas zakupu nie bylo zadnych bledow a po przepracowaniu 100mth w histori zapisalo blad 1E.1.08. W ksiazce serwisowej nie ma tego błędu. Na internecie znalazlem ze jest to od niskiego cisnienia paliwa.
Przed sprawdzeniem wtrysków, podczas hamowni ciągnik mocno dymił. Jeszcze nie probowalem teraz, ale na sprawdzeniu wtrysków okazalo się ze są sprawne.
moze ktos cos doradzic, lub miał ktos podobną sytuację?
-
Przez msnirk
Witam wszystkich na tym forum pisze tu pierwszy raz wiec wybaczcie za błędy. Mam ciagnik fendt farmer 209S 2007r mechaniczna skrzynia biegowt mam go rok i od zakupu jest z nim problem dymi przy zapalaniu na biało czasem bardziej szary dym. Dym ukazuje się przy zapalaniu cieplego silnika. Gdy ciagnik stoi cała noc ,rano go zapale bez żadnych dymów. Podczas pracy i największych obciążeń silnik nie kopci. Filtr oleju i olej silnikowy był wymieniony. Były wymieniane końcówki wtryskowe gdyż laly i regulowane luzy zaworowe na dwóch prawie nie było luzow. Silnik o oznaczeniu silnika BF4L914. Dodam jeszcze że czasami tak jak by nie było czuć mocy w nim. Podczas użytkowania go przez okres roku zdarzyły mi się z cztery sytuacje że po zgaszeniu gdy pracował kilkanaście godzin nie moglem go zapalić rozrusznik kręcił ale tak jak by nie było paliwa po odczekaniu z 15 minut da rade go już zapalić nie wiem czy to jest powiązane z poprzednim problemem.
-
Przez Damian505
Witam. Mam do was pytanie czy ten ciągnik byłby dobry na około 20 hektarowe gospodarstwo jako główny. Miałby funkcjonować z takimi maszynami jak: Zestaw uprawowo-siewny 3m bierny (chyba że dałby rade z aktywnym), pług Overum 3 skibowy obrotowy, gruber 6 łap. Oczywiście z czasem będzimey starać sie powiększać działalność o kolejne ha.
-
Rekomendowane odpowiedzi
Fendt 409 Vario, ładowacz nie chce opuszczać
Czytaj dalej »
Fendt & VS2005 & ZTS UNK 320