Skocz do zawartości

Opłacalność produkcji czosnku

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Potrzebuje pilnej pomocy. Nie wiem co sie dzieje. Czy to może być jakiś grzyb? W poniedziałek dostał dopisanie kristanol pomarańczowy na 300 litrów jakieś 0.9 kg. Czy to może być przyczyną? Czy da się jakoś to uratować? Dodam że cały czas pada i w niektórych miejscach aż woda stoi. Są miejsca że jest bardziej zielony A są takie że bardziej żółty. Proszę o pomoc

20190524_134548.jpg

20190524_134601.jpg

20190524_134610.jpg

20190524_135117.jpg

20190524_135131.jpg

20190524_135134.jpg

20190524_135346.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, JakubP11 napisał:

Potrzebuje pilnej pomocy. Nie wiem co sie dzieje. Czy to może być jakiś grzyb? W poniedziałek dostał dopisanie kristanol pomarańczowy na 300 litrów jakieś 0.9 kg. Czy to może być przyczyną? Czy da się jakoś to uratować? Dodam że cały czas pada i w niektórych miejscach aż woda stoi. Są miejsca że jest bardziej zielony A są takie że bardziej żółty. Proszę o pomoc

20190524_134548.jpg

20190524_134601.jpg

20190524_134610.jpg

20190524_135117.jpg

20190524_135131.jpg

20190524_135134.jpg

20190524_135346.jpg

Nie wydaje mi sie ze to jest wina kristalonu, ja daje 3kg na 400 litrów i nic się nie dzieje

Opublikowano

Grzyba tam też raczej nie widzę.

Kolego, to nie wygląda jakby się stało w kilka dni. Żeby tak liścia przyschły to potrzeba trochę dłużej. Nie widziałeś żadnych objawów jak pryskałeś tą odzywką?

Opublikowano

Były końcówki suche ale tylko czubki na końcówkach. A teraz to jest już masakra. Pada  codziennie i to sporo ale czy to mogłoby być przez to. Okazało się że do tego oprysku dolane bylo pół litra ekolist Z Ale czy to mogłoby zaszkodzić? A jest coś co można by teraz posypać żeby pomóc mu przynajmniej trochę. Jest mokro to szybko pójdzie w glebe

Opublikowano

A jaka dawkę Asahi proponujecie? Czy ktoś jeszcze ma z tym dobre doświadczenia? Ja nigdy to nie stosowalem dlatego niewiele o nim wiem ale za wszelkie wskazówki jak to ratować będę wdzieczny

Opublikowano
adamek1942 napisał:

diwad8900 do mojej kolego się nie da dojechać heh ale podejrzewam ze część pływa

może cena będzie ładna hym ??

co do ceny to nie był bym taki pewny byłem ostatnio na rybitwach to bardzo dużo jest egipskiego i hiszpańskiego już a cena 80gr za takie na oko 5,5cm :/

Opublikowano (edytowane)

Ja z ogławianiem pewnie poczekam na następnego tygodnia aż wszystkie wypuszczą. Chodzenie po 5 razy to nie dla mnie :P

Póki co dzisiaj kopałem odwodnienia bo wody po kolana miejscami...

Jakiej wielkości macie główki w harnasiu obecnie?

Edytowane przez dszywala
dodane
Opublikowano

No ja dziś dałem zarobić chrześniakowi i zleciłem mu pendowanie czosnku ... Zobaczę w sobotę jak mu poszło;-) jak u was wielkość czosnku? Bo mój jak pryskalem i stałem między rajkami był mi do pasa gdzieniegdzie. A mam 185 cm wzrostu. A przeważnie za kolano. Ale te prawie metrowe krzaki mnie dziwią;-) na pewno Harnas bo wszystko sam dłubałem i ręcznie sądziłem 😛

Opublikowano

Witam mam może i głupie pytanie ale chodzi mi o pedowanie, a mianowicie, wystarczy jak urwe pęd w jakimś tam miejscu czy konieczne jest go wyciągnięcie całego że środka szczypiora? 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, racycacy napisał:

Witam mam może i głupie pytanie ale chodzi mi o pedowanie, a mianowicie, wystarczy jak urwe pęd w jakimś tam miejscu czy konieczne jest go wyciągnięcie całego że środka szczypiora? 

Wystarczy że utniesz go przed tzw. kolankiem

Opłaca się teraz pryskać siarczanem?

Edytowane przez Patitek285