Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
najpierw napisz w jakim modelu... w tych nowych jest pod plastikową klapką na błotniku .

jest to model 4050 '88r

Mam JD 4050 1988rok i nie bardzo wiem gdzie szukać bezpieczników

może ktoś wie gdzie to mogę znaleźć proszę o pomoc dzieki!!

Opublikowano (edytowane)

witam,

Potrzebuje pomocy dotyczacej DJ 1640 z kabina sg2 Ile powinno byc przekaznikow ?

W tej chwili jest dwa ale nie dziala obrotomierz,kierunkowskaz oraz awaryjne.

czy nie jest to wina braku trzeciego przekaznika?

Z gory dzieki za podpowiedz.

post-58560-0-05433400-1352806448_thumb.jpg

Edytowane przez Bede
Opublikowano

John deere 3650, jedna listwa znajduje sie przy kierownicy, zaraz pod zegarami, tylko trzeba osłonę zdjąć.... a wie może ktoś czy jest więcej takich w moim ciągniczku?

Opublikowano

chejka,mam problem z moim Jonym 6330 rok 2010,podpiołem duży rozrzutnik kolegi do wożenia kukurydzy,jak się potem dowiedziałem pod rozrzutnikiem miał złączony kabel na krótko bez izolacjii,podczas wożenia kukurydzy w nocy przy zapalonych wszystkich świateł nastała ciemność,znikły wszystkike światła,poświetlenia,wycieraczki,działają światła stop,,kirunkowskazy,radio,nawiew,stan motogodzin,podświetlenie zmiany półbiegów.Proszę o pomoc,,bezpieczniki są całe,gdziei czego mam szukać

Opublikowano

witam posiadam jd 1640 86rok z turem kabina sg2 i nie widzę wogóle bezpieczników w okolicach zegara .... gdzie jeszcze mogą się znajdować ? i dodam że mam problem z obrotomierzem  raz działa wszystko a za chwile przestaje . co to może byc ? co sprawdzać?

Opublikowano (edytowane)

Jak raz dziala obrotomierz raz nie to pierwsze moze byc stacyjka od odpalania jak przestanie dzalac lekko poruszaj pokretlem od stacyjki jak to nic nie da to musisz wyciagnac cala konsole z obrotomierzem i rozebrac cala aby dostac sie do plytki bo napewno poobrywaly sie luty i raz laczy raz nie. Przerabialem to u siebie tez mnie wkurzalo ze co chwile nie dzialal i nie wszystko dzialalo jak powinno podswietlenia itd. teraz jest jak nowy. A bezpieczniki powinny byc po lewej stronie zegara taka cenka plytka. Najlepiej wyciagnij odpal i lekko poruszaj zlaczami z dolu zegara jak bedzie jakas reakcja to masz odpowiedz czyli oberwane luty.

Edytowane przez Milosz27