Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

aha. ja miałem już go w połowie stycznia mam teraz 15 mtg i spalił mi 22 litry ale tylko prace przy turze na wolnych obrotach i troche po drodzie. Ale już widać że dużo nie bedzie palił, tak to wszystko ok. chodzi nawet jak było -24 dwa razy podgrzałem świece i spokojnie pali. Jak zimo jest to troche wspomaganie ciężko chodzi ale jak sie zagrzeje to już dobrze i kabina też sie szybko nagrzewa.

jeszcze był u mnie diler od mf i fenda to sie zdziwił że tak ładnie jest w nim w środku.

Edytowane przez milanreal1
cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

Wujek ma takiego farmtraca i w talerzówce "v" 2,5 metra spalił mu 7 litrów, więc to dobry wynik. A ponadto jak go l=kupił, to dżwignie ciężko chodziły, ale już jest ok, wsio się dotarło. I jeszcze mu akumulator nawalił, ale zdążył go wymienić przed upływem gwarancji.

Opublikowano

Ja do 80 4wd (ta sama moc co 675dt) mam agregat uprawny z przednim wałkiem firmy bomet 2,5 m. Idealny do tego farmtrac-a, ale ja mam górzyste pola. Jeśli ktoś ma równiny to nawet 3m. można brać :) A co do tego agregatu to ładnie pracuje ale, ale mogli inne mocowanie przedniego wału zrobić, i niżej zamontować układ podczepiania do ciągnika, bo tak jak teraz, to jest wysoko przez co ciagnik go nisko podnosi <_<

Opublikowano

Witam ! Jestem tu od niedawna i mam pytanko do posiadaczy Farmtraca.Wraz z mężem mamy zamiar kupić ten model ,tylko jest taki problem,bo chcielibyśmy szersze ogumienie tylko na przód ? Sprzedawca stwierdził ,że to jest raczej nie możliwe :wacko: Proszę o odpowiedz czy komuś się udało tak kupić ,bo jest to trochę dla nas nie zrozumiałe .

Opublikowano

Bo tu chodzi o to zęby tylne kola się zgrywały z przednimi. Tez się spotkałem z tym ale przy kupnie (ogladaniu) ciągnika same i powiem szczerze ze mnie to zdziwiło <_< A z drugiej strony sąsiad wziął węższe koła z tylu przy NH a z przodu zostały te same. Także nie wiem jak w końcu z tym jest <_<

Opublikowano

Witam ! Jestem tu od niedawna i mam pytanko do posiadaczy Farmtraca.Wraz z mężem mamy zamiar kupić ten model ,tylko jest taki problem,bo chcielibyśmy szersze ogumienie tylko na przód ? Sprzedawca stwierdził ,że to jest raczej nie możliwe :wacko: Proszę o odpowiedz czy komuś się udało tak kupić ,bo jest to trochę dla nas nie zrozumiałe .

W tej kwestii dało by się coś zadziałać:) Napisz na priv , powiem coś więcej:)

Opublikowano

pawlis804wd dokładnie tak jak napisałeś usłyszałam od Pana z fabryki z Mrągowa ,szersze ogumienie tylko na przód jest nie zalecane ponieważ ciągnik nie będzie trzymał trakcji czy jakoś tak :blink: . FARMTRAC w takim razie będzie na standardowym ogumieniu ,trochę szkoda ,ale i tak mi się podoba :wub: Te jasne wykończenie kabiny jest po prostu super. :)

Opublikowano

o to na dobrego dealera trafiłeś mi tylko ogumienie nisko profilowe w gratisie dał radio obciążniki na tył podgrzewacz cieczy i chwytak do bel i za 119tyś

Co tak tanio> chyba że mówicie o cenach netto ja za swojgo dałem 140....;/;/;/ szok

Opublikowano

Co tak tanio> chyba że mówicie o cenach netto ja za swojgo dałem 140....;/;/;/ szok

140 to chyba z wszystkimi dodatkami się nie ceni. Za 140 kupisz 690 w full opcji. W W czerwcu 2011 za 675DT dałem 105 brutto w podstawowej wersji + szersze kapce.

Opublikowano (edytowane)

A jak myślicie lepiej kupić Farmtraca 675DT czy Belarusa 820. Proszę o wasze opinie i dodam że ciągnik miał by współpracować z ładowaczem czołowym :)

Edytowane przez milanreal1
Opublikowano

Ale który jest mniej awaryjny i bardziej oszczedny? Farmtrac ma ładniejszy wygląd i tym u mnie plusuje

Ale który jest mniej awaryjny i bardziej oszczedny? Farmtrac ma ładniejszy wygląd i tym u mnie plusuje

Opublikowano

Nie moge za dużo powiedzieć o Belarusie bo go nie mam, ale u sasiada ostatnio coś w przednim moście poszło, a ma go 2 lata z tym, że ciągnik praktycznie nie odpoczywa. Co do awaryjności mojego Ft to nie mogę narazie narzekać i w okolicy nic nie słychać żeby się sypały jakoś. Spalanie - to zleży od roboty, ale ogólnie niskie. U mnie chodzi głównie z turem także nie mam porównania jak to w robocie jest, ale z ładowaczem i prasą rolującą pali bardzo mało