Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, zajac1 napisał:

Ja miałem podobnie. Pewnego razu wychodzac z kabiny i nadeptujac na stopien kabiny radio przygaslo... Okazało sie ze przewod masy ktory przykrecony jest do kabiny byl luzny....

Tak samo działo sie po przekreceniu kluczyka? W ktorym miejscu znajduje sie ten przewod?

Opublikowano

Mam takie pytanie odnośnie rozdzielacza w 675. Co jest z dźwignią od hydrauliki nie można załączyć drugiej sekcji to znaczy. Dźwignia blokuje się w pozycji do przodu raczej powinna. Troche się obraca czy jakiś kołek blokujący dźwignię wypadł? 

Opublikowano

Kolego najprawdopodobniej odkreciły Ci sie sruby dzwigni rozdzielacza. Podnies w gore gumowy mieszek dzwigni i wszystko bedziesz wiedzial.

Co do masy to puscilem dodatkowy kabelek z gniazda i przykrecilem go do ramy ciagnika. Problem zniknal. Dodam ze problem braku masy wystepowal tylko z przyczepa wyposazona w ledowe obrysówki. Kable w gniazdku ciagnika sie strasznie cienkie,..

Opublikowano
17 godzin temu, zajac1 napisał:

Kolego najprawdopodobniej odkreciły Ci sie sruby dzwigni rozdzielacza. Podnies w gore gumowy mieszek dzwigni i wszystko bedziesz wiedzial.

Co do masy to puscilem dodatkowy kabelek z gniazda i przykrecilem go do ramy ciagnika. Problem zniknal. Dodam ze problem braku masy wystepowal tylko z przyczepa wyposazona w ledowe obrysówki. Kable w gniazdku ciagnika sie strasznie cienkie,..

To nie ciągnik nie miał masy tylko przyczepa.

Opublikowano

Witam mam pytanie o rewers wloczajac do przodu wskakuje a do tyłu za nic nie chce. Włączając na postoju do przodu i szybko do tyłu wsteczny się załączy. Co może być powodem. Drugie pytanie po zgaszeniu chcąc odpalić on kręci a niechęć załapać jak podgrzejr odpala proszę o pomoc.

Opublikowano (edytowane)

A co w tym dziwnego .

Zabrakło w nim smaru i padło a wiesz w jakim stanie było wczoraj .

A co taki zdziwiony pierwszy raz ci się coś popsuło .

Edytowane przez robert1226
Opublikowano

Witam wszystkich

Kilka miesięcy kupiliśmy Farmatraca 675 dtn king. Czy to normalne, że w kabinie jest pył podczas kultywacji? Myślałem, że kabina będzie bardziej szczelna

Opublikowano

Witam.

Jestem tu nowy ale czytam uważnie czytam komentarze i pomimo licznych zgłoszonych tu usterek, interesuje mnie kupno 675... najpier chciałbym jednak rozeznać się co i jak.  Z tego co zrozumiałem, nowe ciągniki, nie będą już posiadały silników Perkins ( chyba ograniczenia emisji CO2) a co za tym idzie, cena ich wzrośnie. Ile kosztuje u Was w standardzie 675 (dla porównania), do użytkowników: nie spadła jakość farmtraca, nadal jest wart zainteresowania, czy jednak rzucić okiem w innym kierunku?

Opublikowano

witam wszystkich .proszę o rade .kupiłem kosiarkie dyskowo i chodzi o wolny spływ. czy to możliwe żeby ten ciągnik nie miał tej funkcji. a co się stanie jak podlacze pod sekcje blokowana

Opublikowano
Dnia 3.07.2019 o 19:58, 22pawel22 napisał:

witam wszystkich .proszę o rade .kupiłem kosiarkie dyskowo i chodzi o wolny spływ. czy to możliwe żeby ten ciągnik nie miał tej funkcji. a co się stanie jak podlacze pod sekcje blokowana

Kolego ppdponasz pod sekcje, i wolny splw osiagasz wtedy kiedy dźwignię od Rozdzielacza nie dajesz do końca podczas spuszcza ia tylko tak delikatnie go popychasz, jak coś to dzwoń jutro 502975758 to ci wytlumacze

Opublikowano

@Romot Ja kupowałem 5 lat temu cena 110.000 goły traktor. klima , obciążniki , cmb itp razem 131.000 Że swojej strony polecam żadnych poważnych usterek przez 5 lat , raz wyciekał płyn wspomagania ale zbiorniczek miał wadę i tyle ...