Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego wyżej, zmiany o których mówisz dotyczą nowego modelu - proximy power 85, a koledze chodzi zapewne o zwykłą proximę 85,

Zmiany to są raczej kosmetyczne, nowa numeracja, miejsce na rejestrację w dachu kabiny i chyba możliwość zamówienia nowych kombinacji opon.

Opublikowano

Kolega @adikpl1 ma rację proxima 85 to starsza 8441 proxima 85 plus to starsza 8541 i nowy model proximy 85 power którą opisał @karol091193 co do opon to chyba jest tak jak było... a nie wiem jak było kiedyś ale teraz jest siedzenie grammera w standardzie za które trzeba dopłacić.

Opublikowano

Zwykła Proxima 85 jest to dawna Proxima 8441, czy upiększona? Różne są głosy i gusta, moim zdanie starsza była ładniejsza. A co do rewersu elektrohydraulicznego to ma go Proxima Power, która jest także deko dłuższa co może być korzystniejsze z tego względu że zwykła jest krótka, przez co mniej stabilna.

Opublikowano (edytowane)

85 ma więcej wyjść hydrauliki półbieg i rewers ręczny-czego 84 nie ma!

;)

Edytowane przez wsk125ccm
Cyt. poprzedniego posta.
Opublikowano
85 ma więcej wyjść hydrauliki półbieg i rewers ręczny-czego 84 nie ma!

:)

Aleś dał chłopaku mam taką na podwórku więc chyba wiem czym jeżdżę....... Są 3 wersje proximy, zwykła czyli dawna 8441, plus i power

Opublikowano

Kiedyś pisałem do jednego z dealerów jakie są różnice pomiędzy 8441 a 85. Odpisał, że różnią się nazwą,nowszą turbosprężarką i tym, że 85 ma siedzenie pasażera w standardzie oraz dodatkowe halogeny tylne.

P.S. Zaaktualizowano stronę zetora i tam pisze, że Proxima 85 ma w standardzie siedzenie Mars z pasami bezpieczeństwa.

Opublikowano

proxime 85 (szybka skrzynia z rewersem) mam ponad półtora roku w standardzie jest zwykłe siedzenie w opcji jest gramera choć cena nie jest adekwatna do jego funkcji bocznego siedzenia nie zamawiałem ale jest w ciągniku (widocznie standard ;) reflektory są pojedyńcze, wyjścia hydrauliczne są 3 w tym jedno zerowe :D po tym czasie urzytkowania naprawiłem tylko luz na łożysku w drążku kierowniczym wchodzącym w orbitrol i cieknącą chłodnice (mało starannie zalutowana na łączeniu pokrywy z przewodami)tak sobie radzi nawet z ibisem ls 3+1. pozdrawiam i czekam na wasze opinie z użytkowania

Opublikowano

Tam jest zamontowane takie sprzęgło, że jak je naciśniesz to przy wrzucaniu biegu wyskakuje klaun i mówi ci na jaki bieg wrzuciłeś. A i jak się ją odpala z popychu to uważaj bo mojemu dziadkowi już raz kierownica w rękach się urwali i w morde dali.

• Like 1
Opublikowano

Skoro to jest temat o proximie 85 mam takie zapytanie. Mianowicie: jakie jest jej spalanie i awaryjność?kupić nową proxime czy może sporotańszeego Belarusa. Chciałbym aby się wypowiedzieli właściciele lub użytkownicy.

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich forumowiczów.Nie chciałem zamiecać forum więc podpiąłem się do tego tematu.Mam nadzieje że @adamo84 się nie pogniewa.

Chciałbym się dowiedzieć jaki stan oleju utrzymuje się u was w tylnym moście i skrzyni biegów?

bo u mnie stan jest poniżej"pomiędzy".

I coś się stało z pompką paliwową.Kiedyś gdy pompowałem to było słychać taki charakterystyczny gwizd,a teraz jak pompuje to chodzi tak jakby na pusto po prostu bez paliwa.

Może wiecie co się z nią stało

Edytowane przez proximaplus
Opublikowano

po pierwsze to akumulator jest przeniesiony pod schodki kabiny bo wcześniej znajdował się obok chłodnicy a opary z akumulatora wciągane przez wentylator zmniejszały żywotność chłodnicy.Po drugie to dorzucono intercooler co daje lepsze doładowanie powietrza ale przez to silnik słabiej się nagrzewa <_<.Po trzecie nowszy model mostu carraro ,inna pompka paliwowa(zamiast ostojnika wymienny filterek.A reszta to zmiany kosmetyczne

proxime 85 (szybka skrzynia z rewersem) mam ponad półtora roku w standardzie jest zwykłe siedzenie w opcji jest gramera choć cena nie jest adekwatna do jego funkcji bocznego siedzenia nie zamawiałem ale jest w ciągniku (widocznie standard ;) reflektory są pojedyńcze, wyjścia hydrauliczne są 3 w tym jedno zerowe :D po tym czasie urzytkowania naprawiłem tylko luz na łożysku w drążku kierowniczym wchodzącym w orbitrol i cieknącą chłodnice (mało starannie zalutowana na łączeniu pokrywy z przewodami)tak sobie radzi nawet z ibisem ls 3+1. pozdrawiam i czekam na wasze opinie z użytkowania

odnośnie tego luzu na łożysku drążka kierownicy to u mnie coś minimalnie skrzypi podczas poruszania kierownicom.Czyż by to było to samo???????