Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam, zamierzam zakupić tura 2B wol meta do C-360. Pytanie jest następujące: czy przy zamontowaniu tura konieczny jest również montaż wspomagania i zmiana przednich kół na balonowe, czy na oryginalnej konfiguracji również w miarę da się jeździć?
Głównym zadaniem ciągnika będzie załadunek balotów i obornika na polu.
Pozdrawiam i z góry dzięki;)

Opublikowano

a wiec tak 

wspomaganie niepotrzebne jezeli masz konkretna przeciwwage na tylnym podnosniku, tak przynajniej 500-600 kg

koła zakładaj balonowe 15.3

zadne tam 6.00 ani 7.50

Opublikowano

Witam

Planuje założyć tura do ciągnika Mniej więcej już wiem jak ma wyglądać i co ma posiadać tylko zastanawiam się jeszcze nad siłownikami dwustronnymi do podnoszenia i opuszczania głównej ramy

Koszt to jakieś +400zł więc nie dużo ale może się w przyszłości przydać Większość turów do c330-360 ma jednostronne ale widziałem kilka dwustronnych

Co myślicie na temat dwustronnych siłowników? Przydadzą się na gospodarstwie?

Opublikowano

Uziu sama oś okrągła ponoć mocniejsza więc bez obaw tez mam taką i 1tonę tur dzwiga ,ale to nie znaczy że tak go uzytkuje to była forma testu i tyle

a podstawa jaka ? oglew czy jeszcze ta blaszana ,bo to ma znaczenie i to duże

,radek od tura czy od jakiejś innej maszyny /

Opublikowano (edytowane)

to co jest przykręcone do silnika i trzyma bark na sworzniu ,pytam tylko dlatego że 3p miały płaski bark ,a jak u ciebie jest okrągły to moze być różnie

Edytowane przez Tomasz78
Opublikowano

Jeśli chodzi o ten element co jest przykręcony do silnika a w którym siedzi sworzeń przedniej belki to jest to raczej jednolity odlew Przynajmniej żadnych spawów nie zauważyłem tam