Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Za ok 11 tys chcem kupic taki kombajn na własne potrzeby heder 3,2 metra pasuje nam to bo mamy waskie pola i nie potrzebny nam duzy pracował by na 20ha

Nie wiem który rok wszysko działa silnik na zimnym zapalił od strzała

Jest to silnik forda niby 110km chodzi równo i nie kopci reszta to bizon najgosze to sa te pół osie które lubia sie ukrecać

Tez podejzewam ze rok tez moze nie być zbyt młody

A co do tych silników to jak to sie sprawuje miałem auta tej marki i nie za dobrze mi sie kojaży ale sam nie wiem lepszy jest od tego co jest w Bizonie ???

Facet mówi że on w tym kombajnie nie ma co robić

pozdr

Opublikowano

Wlasnie te polosie ;)

Moze john deer 430 tez z niego bizona sklepali ale juz pol osie inne i bardzo dobry sprzet sam posiadam na maly aeral odpowiedni heder 3 m.

Silnik 4 malo pali.

Ladnie czysci.

Chmm ja bym wzial nawet 730 530 lub 630 szukal bym co by bylo wlepszym stanie.

Czesci jest tez duzo zamienikow np. bagnety pasuja po malym przyszlifowaniu od starej kosiarki konnej :)

Sa tam takie gumy orginalne 10 zl ale pasuja bizonowskie za 1.8 zl

Zyletki tez bodajze od bizona.

Bardzo proste kombajny.

Tylko zagladaj pod spod zeby przypadkiem niebyl gdzies popekany :)

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=B94784 tu daje przyklad zawsze sie cos znajdzie :P

http://www.allegro.pl/item618467828_kombaj...ny_b_dobry.html tu juz ladny stan ale cena tez wyzsza ale za to rocznik 1984i to napewno pochodzi jak zyleta :)

Opublikowano

Silnik 4 gary troche mi nie w smak i pozatym wszystkie sa daleko a za sam tranport na 150 km to prawie 1000zł a ten clayson jest 30km ode mnie

A gdzie cos moze byc popekane????

Opublikowano

nom ale ten za 17tys jest w ładnieszym stnanie wizalnym i ma opony w tamtym to sa prawie łyse jest troche podrapany wskaxniki ma nie orginale tylko od bizona no i nie wiadomo który rok tak samo ceny cless mercator wachaja sie od 14-25tys chociaz ja bym już nie dał za taki model nawet 20tys

pozdr

Opublikowano

ja kupiłem za 13.300zł i nie mam powodów do żałowania, na pewno lepiej zrobiłem niż bym miał kupować bizona, cześci wszystkie pasują, łatwy do nich dostęp (12) km, trochę do roboty jest przy nim ale nastepne żniwa przechodzi, jak coś nie wiem to piszę do @szczewko zawsze rady udzieli i jest w miarę ok ;)

Opublikowano

a jak z omłacaniem bo my mamy troche traw nasiennych i jaka jest jego max wydajność

Opublikowano

Nie wiem coscie sie czepili tych półosi. Ja mam 1520 od 8 lat i zadnych połosi nie wymienialem. Słyszałem ze pekaje ale od zawracania z użyciem hamulców i od szybkiej zmiany kierunku jazdy.

Ten M135 jak jest za 11 tys to nawet niezle ale sprawdz go dokładnie. Sprawdz ten głowny pas z silnika na naped młocarni.Jesli jest popekany to do wymiany bo moze sie zerwac podczas pracy i narobic bałaganu. Koszt oryginału w Raitechu to 800-900 zl ale sa zamienniki z Sanoka po 450.Reszta pasków i łozysk dostepne niemalze od reki w punkcie gdzie handluja paskami z Sanoka. Czy czesci pasuja od Bizola to prawda ale ja tak nie zakladam bo nie ma sensu. Z domłacaniem jest taka bajka ze mozesz sobie regulowac szczeline praktycznie do 0 wiec mozna go spokojnie na trawy nasienne ustawic. Jesli by zaszła potrzeba wymiana cepów to para kosztuje ok. 200zl.

Jesli szukasz kombajnu na 20ha to ten bedzie w sam raz nawet na mokre lato, wydajnosc podobna do Bizola jakies 6 ton na godzine.

Jak bedziesz ogladał to popusc jakis pasek i zobacz lozyska od napinaczy, w 100% kombajnow sa do wymiany i mozesz na typ troche utargowac.Łozysko to kosztuje 10 zl i na kazdy napinacz jest takie same (6503).

Opublikowano

Ja kupiłem też New hollanda Clajson m 135 z kabiną, sieczkarnią tylko ma silnik wstawiony Perkinsa 6stke 105 koni,heder 3,6m dałem za niego 16500zł. Przyjehałem nim na kołach około 175km. Na filmiku są zdjęcia: