Skocz do zawartości

Po ile macie motogodzin w swoich traktorach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ursus C-360, rok 1985 r ,na orginalnym silniku zrobił około 3000mtg ( Silnik nie udany, cały czas sie psuł )

Drugi silnik w 1998 r też około 3000mtg bez żadnego remontu ( od tego oryginalnego pali mniej i jest ciągnik mocniejszy )

Opublikowano

Mój MF 255 aktualnie ma 570mth ale jakiś czas temu dostał nowy licznik, wcześniej zrobił jakieś 5000mth, silnik bez remontu, wymienione sprzęgło, śmiga z turem

Ursus 912 2100mth, połowa z turem

MF 4255 sie dopiero rozkręca :lol: ~800

Opublikowano

ursus c-360 (81) 26 tyś mth (usterki; pękniecie obudowy zwojnicy i pęknięci obudowy od pompy podnoszone zbyt duże ładunki były)

ursus c-330 m (90) 7 tyś (usterki; silnik zatarty 2 razy pompa wymieniona 3 razy i cały czas sie psuły jakieś pierdoły)

Opublikowano
C360-3p 7000 mth ale przez długi czas licznik nie działał, to samo w mf255, u1014 ok 6000mth, MF5465 ok 800mth

Teraz ursusik 1014 ma 14 mtg ale tydzień temu dostał nowy licznik... Poprzedni nie działał jakieś 3 lata, czyli ma nakręcone około 8000 mth lub więcej, bo przez ostatni rok na prawdę dużo pracował. W okresie letnim po 6-7 mth codziennie.

Opublikowano (edytowane)

wiec moja 355 ma ok 9999,9mth+do remontu 2320mth+ponad 400mth już po remoncie...

---połącozne---

czy wy tez uwazacie ze takie ciagniki powinny byc juz zlomowane?? :D

Edytowane przez marcin974
Opublikowano (edytowane)

a wiec tak:

ursus c - 330 1976 8300 mth

zetor 5340 1996r 2650mth

---połączone---

powiem ze moj znajomy ma ursusa 3512 roku nieznam ale to bedzie ok 93-95r i na liczniku jest 8900mth a licznik przestał działac w 2003r t cały czas jezdzi i od nowosci BEZ REMONTU!!!!!!!

Edytowane przez marcin974
Opublikowano

C-355 1975r licznik sie przekręcił i aktualnie zepsuty skrzynia biegów i tylny most nie robone miesiąc temu wymieniłem pompe hydrauliczą była od nowości

MTZ82 1981r 8000tyś mth

Belarus 892 2006r 1085mth

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?

• Dodaj nową pozycję...
v