Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składam, własnie na SPO, zdecydowałem sie na JD 5820 premium, ze skrzynią powerquad 16-16 zrewersem lewostronnym. Czy ktoś wie, jak sie sprawują jelonki tego typu??

Proszę o odpowiedz na agrofoto albo gg

Moje gg- 139095

Opublikowano
Składam, własnie na SPO, zdecydowałem sie na JD 5820 premium, ze skrzynią powerquad 16-16 zrewersem lewostronnym. Czy ktoś wie, jak sie sprawują jelonki tego typu??

Proszę o odpowiedz na agrofoto albo gg

Moje gg- 139095

dla mnie luks sie zapowiada

Opublikowano
Fajny ciągniczek :wacko: Gratulacje dobrego wyboru!!! a ile te cacko kosztuje?????

Pozdrawiam :P

no tak ze 185 tys zł brutto, dokładnie 183 tys zł

Opublikowano

Kolego przeczytaj mój temat o spalaniu JD ja bym nie proponował go brać weż lepjej fendta jakegoś lub New Hollanda lub moze DF mój kolega ostatnio kupił i jest bardzo zadowolony z niego ale wybór należy do ciebie

Pozdrawiam Balzak

Opublikowano

spalanie w przeliczeniu na moc efektywną przekazywaną na koła9według DLG) we wszystich markach rózni się paroma gramami i niezawsze Fendt wypada najlepiej i jeśli ktoś kupuje ten ciągnik to pod tym względem nigdy mu się nie spłaci :wacko: :P :P

Opublikowano

w ostatnim numerze Rolniczy Przeglad Techniczy jest artykuł o gospodarstwie które posiada właśnie JH 5820. Wiecie co napisali ze on ciągnie pług rozstawiony na 1,5 m i podkreca obroty silnika na 1500 obr. /min, śmieszne oni go zajada bedzie mial muła jak nie wiem. I niby chwala ze ma sile uciągu taka jak Ursus 1224. Oni sa śmieszni żary. Czy to jest normalne żeby orać z obrotami silnika taki niskimi raczej nie. Dla Mnie to gupota. Niby wetedy mało pali, ale czy uciagnie ten pług przy takich obrotach prendzej się skicha albo na piachu. Po prostu śmiechu warte.

Opublikowano

to ciekawe jaka jest wasza opinia ja wybrałem DF Agroplus 87 ma 83KM minimalnie 87KM według lżejszej normy a podczas pracy z WOM i transport silnik ma do dyspozycji OVERBOST co daje 95KM podczas przeciążeń i czy lepsy 5820 Premium czy ten DF cenowo jest o 10tys tańszy DF ja nic nie sugeruje bo nie miałem ani DF i JD czyli nie mam można powiedzieć pojęcia o tych maszynach tylko to co przeczytałem ??? jak będe miał tego DF to się okaże już po pierwszym roku czy będzie bezawaryjny.

Gość JarekWLKP
Opublikowano

Dobry wybór, szczególnie w takiej wersji wyposażenia. Będziesz zadowolony.