Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

    • Przez Yoda
      Nie orientuje się ktoś gdzie można dostać nasienie takiego hereforda ? W Kanadzie jest po 30-100 dolarów za słomkę ale kwestia jak to zamówić. Nie orientujecie się która firma w Polsce może coś takiego sprowadzić?
    • Przez Mateusz5312
      Witam zastanawiam się czy nie pokryć kilku szt. krów buhajem rasy hereford dlatego chciałbym dowiedzieć się jak z porodami? bo krowy nie są specjalnie duże co możecie powiedzieć o tej rasie? I czy wgl. to dobry wybór?
    • Przez Byk1995
      Czy krycie krów hf rasami mięsnymi (inseminacja) to dobry pomysł? Chciałbym kryć je rasami hereford blondaquitain oraz angus.
    • Przez kombinat
      Postanowiłem założyć ten temat ponieważ problem spokrewnień buhajów, które są oferowane przez firmy dotyka lub dotknie większość hodowców HF-a.
      Dużą sztuką jest teraz znaleźć buhaja który nie ma w swoim rodowodzie O-Man Justice, Shottle, Goldwyna, Jocko Besne, Baxtera, Toystory, BW Marshalla itp.
       
      Wpisujcie w tym temacie nazwy buhajów i w miarę możliwości ich rodowody. NIech to będzie jakaś wskazówka dla hodowców, którzy poszukują tzw "obcej krwi".
       
      Ja na początek proponuję:
       
      Altatrader (Active x Outside x Rudolph)
       
      Wizzard (Webster x Cash x Sunnyboy)
    • Przez Mati10
      Czy wiecie może ile lat może być buhaj? Jest to prawie czysty h-f, karmiony naturalnie, czyli buraki, słoma, śrut, a latem trawa i koniczyna koszona do koryta. Utrzymywany jest uwięziowo cały rok, bez wychodzenia na dwór i ciekawi mnie ile jeszcze może pociągnąć, bo to może być jedyny argument by przekonać właścicielkę do sprzedaży.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v