Skocz do zawartości
DarekFi

Case 1690 problem sprzęgło

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Case
DarekFi    0

Witajcie. mam problem ze sprzęgłem w Case ( David Brown) 1690. 

Wymieniałem łożysko na wałku w skrzyni biegów, wszystko złożone według schematu części. wszystkie biegi wchodzą

Przed naprawą był problem z pompką sprzęgła, poszła sprężynka, założona nowa. Działa jak należy nie cieknie.

Po naprawie wyjechałem ze stodoły sprzęgło chodziło, zostawiłem nabiegu na drugi dzień nie dałem radę go wyrzucić przy zgaszonym jak i odpalonym ciągniku,po szarpaniu w końcu się udało, sprzęgło nie wysprzęgla nie mogę wrzucić biegu przy odpalonym ciągniku, dodam, że wcześniej się nie ślizgało, Na zgaszonym bez sprzęgła wszystkie biegi wchodzą jak trzeba. co może być przyczyną? wrzucam filmik z nagrania jak to wygląda przy wciskaniu sprzęgła ( sprzęgło zostało naciągnięte na maxa i nic).

 

Proszę o pomoc!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mko09ijn    0

moze tarcza sprzegla przykleila sie do docisku lub kola zamachowego, ale to malo prawdopodobne bo takie rzeczy raczej wymagaja czasu a Ty mowisz ze dzien wczesniej sprzeglo działało 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DarekFi    0
(edytowany)

Dziś wyciągnęłem sprzęgło co o nim myślicie??

Czy docisk jak i koło zamachowe powinien być ładnie wyślizgany przez tarczę?? 

Grubość tarczy 9mm. Ciekawe ile ma nowa ?

1502993258-1500-x-1125px-IMG_1966.JPG

1502993288-1500-x-1125px-IMG_1967.JPG

1502993316-1500-x-1125px-IMG_1969.JPG

1502993339-1500-x-1125px-IMG_1970.JPG

Edytowano przez DarekFi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

mko09ijn    0

Na docisku nie powinno byc tego rdzawego nalotu, trzebaby to drobnym papierkiem sciernym delikatnie przetrzec. Pozatym nie widac wyzlobien ani fioletowych plam - śladow przegrzania. Tarcza wyglada na mokra, załuszczoną. Ale to powodowałoby ślizganie sprzęgła a nie brak wysprzeglania. Chociaż na pierwszym zdjęciu widać też nalot rdzawy na obwodzie tarczy - czy ciągnik po naprawie nie byl myty, wstawiony do garazu a woda z tluszczem zrobila swoje i skleila tarcze? Jak odkrecales docisk od kola to tarcza byla przyklejona do kola badz docisku czy "poleciala" swobodnie? Obejrzyj dokładnie tez docisk, sprezyny, postukaj czyms metalowym delikatnie i sluchaj czy nie wydaje brzeczenia-wtedy cos jest pekniete. Jak nic dziwnego nie znajdziesz to wyczysc wszystko, wymyj rozpuszczalnikiem albo zmywaczem do hamulcy i ja bym sie pokusil o ponowne zlozenie ciagnika zamiast kupowania czesci w ciemno. Moze bedzie chodzil dobrze. A jak dalej nie bedzie wysprzeglal to warto zrobic test: ruszyc ciagnikiem , sprzeglo i hamulec do oporu rownoczesnie. Jak nie wysprzegla w ogole to hamulec zadusi silnik, jak "malo mu brakuje" do wysprzeglenia i sprzeglo na wcisnietym ciagnie tylko troche (powodujac zgrzyt skrzyni przy wbijaniu biegow) to podczas takiej proby sprzeglo powinno slizgnac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez fendt856
      Witam otóż mam problem z podnośnikiem i hydraulika w moim case otóż jak ciągnik nie jest rozgrzany to podnośnik chodzi super opuszcza podnosi rewlacjia ale jak sie rozgrzeję to podnośnik zaczyna tak powoli i z opuznieniem podnosic ze masakra i to jescze trzeba gazowac bo inaczej nie podniesie co to może być ?  A z hydrauliką mam problem mianowicie bardzo wolno idzie olej przy niskich obrotach jak da mu sie 1600 to daje ładnie ,przepływ oleju na rozdzielaczach jest na maksa.No i daje ładnie ale po jakiś 20 sekundach zwalnia pomimo ze ma nadal te 1600 obrotów i robie tak że wyłączam i włączam hydraulike i jest normalnie i znow po 20 sekundach to samo . Nie wiem czy cos z pompą hydrauliczna rozdzielacz od wyjść hydraulicznych rozebrałem i wszystko git  więc może miał ktoś taki przypadek i by coś pomógł
    • Przez Damianek94
      Witam. W moim Case Puma 160 wyświetla się komunikat o konieczności przeprowadzenia „light service” i „heavy service”. 
      Przytrzymywanie przycisku „książka&klucz” nic nie pomaga.
      Ma ktoś jakiś sposób na to?
      Pozdrawiam 
       
    • Przez drajwer12
      Witam . Chodzi mi o ustawienie docisku w case 845 xl nabiłem tarcze nową okładziną przetoczyłem docisk koło zamachowe i che to teraz ustawić żeby potem tylko wyregulować na linkach . Jak ktoś się orientuje jak to proszę  o odpowiedz
    • Przez KonradPazik
      Witam chciałbym dowiedzieć się czy ktoś wie jak dobrać się do sprzęgła w case 845 zł ? Z góry dziękuję.
    • Przez bartekandruszko
      Witam. W moim case pompa hydrauliczna znaczyna wyć przy obrotach około 800 później cichnie i znów zaczyna wyć od 1600 do 1700 a później znów cichnie, agregat podnosi biegów nie rozłancza niby wszystko ok, ale jak zacznę podnośić maszynę na tylnym tuzie przy tych obrotach co wyżej napisałem to się wycisza a jak podniesie do końca to znów wyje. Czyżby to były objawy umierajacej pompy? Pozdrawiam 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.