Skocz do zawartości
rafal4610

Ford 4610 (pochodne) WOM

Polecane posty

rafal4610    54

Witam. Mam dziwny problem. Otóż simmering na końcówce WOM puszczał mi olej, więc go chciałem wymienic. Myślałem, że odkręce te 4 śruby i obudowa zejdzie i wymienie sobie ten uszczelniacz. Okazało sie, że musze wyjąc cały wałek, więc go wyjąłem. Poświeciłem sobie latarką i założenie wydawało sie dośc proste. Jedynie problemem była jakaś mosiężna(czy podbna) podkładka. Ale w końcu udało mi sie tą podkładke ułożyc i wałek wszedł. Co prawda było kilka prób, bo dochodził do pewnego momentu(niemal do końca, zostało z 5cm) ale w końcu wszedł. Wlałem olej, odpaliłem i WOM kręci sie cały czas, nawet na wyłączonym. WOM mam hydrauliczny. Co sie mogło stac ? Bo ja nie mam żadnego pomysłu. Wałek wyjęty, włożony i tyle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kitowiak    319

Możliwe ze przestawiła ci sie tulejka załączając wałek WOM :) Proponuję odstawić go do Wieśka :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafal4610    54
Napisano (edytowany)

mechaników ci u nas dostatek :P No ale czemu by sie przestawiła ? Wajcha od włączania chodzi normalnie, czyli czuc kiedy sie włącza. Znalazłem coś na ang. stronie, ale nie znam na tyle angielskiego :P 

Edytowano przez rafal4610

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×