Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

nie wolno obracać wideł od palceciaka bo was pozabija jak pęknie. napisz na priw jutro ci foto wyśle. ja mam na jednego bb.

Opublikowano

Wrzuciłem w galerie zdjecie  moich wideł. Profil 80x40x3  bo taki miałem dodatkowo wzmocniłem, ramka jest z paleciaka Metal Fach do paleciaka robiłem nową ramę z pełnych wałków. Roztaw 90 cm pod big bega wożę  po 2 big na nim.

Opublikowano (edytowane)

Paleciaka mam ale on się nie nadaje do rozładunku z firanki big bagów. tomek73 Ty bierzesz po 2 big bagi na jedną stronę czy łącznie 2?. potrzebuję coś takiego jak ty zrobiłeś tylko o łącznej ładowności 2,4t  czyli 4 big bagi.

Edytowane przez sap
Opublikowano

Łącznie 2 czyli 1 tonę bo więcej ciągnik nie podniesie, nie ma co ryzykować.

Mój nie jest bardzo mocny ze względu że ta ramka z paleciaka to rura i to już jest słabe. Miałem ją powyginaną więc coś musiałem robić.

Opublikowano (edytowane)

zapytam jeszcze czy worki zakładasz na sam koniec widły czy  starasz się jak najbliżej ramki. jakiej długości masz widły? bo 3mm grubości profil to niewiele jak dla mnie.

Edytowane przez sap
Opublikowano

Na koniec przeważnie. Taki miałem profil, nie kupowałem go specjalnie, leżał  w domu, kolega ma 50x50x3 w raku i setki ton przerzuca.Ale po 500 na jedną stronę, czyli do 1 tony.

to już chyba wiem wszystko na składzie widziałem profil 80x80x6 więc powinien chyba wystarczyć tym bardziej że 1 worek będzie zawsze przy samej ramce a drugi na końcu. dzięki za informacje.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kkzloty
      Witam. Posiada ktoś taką ładowarkę? Jakieś opinie o niej? Jak się sprawuje? Jak z dostępnością części?
    • Przez maly2000
      Witam. Posiadam Merlo 26.6 SPT i przymierzam się do uszczelnienia kilku siłowników głównie od skrętu. Pytanie, czy trzeba kupować oryginalne uszczelniacze, czy da się podobierać w sklepie. Zastanawiam się czy nie mają jakichś nietypowych rozmiarów.
    • Przez kingway
      Witam , mam zamiar kupić ładowarkę i teraz pytanie czy Manitou czy Merlo ? Mnie ciągnie do Manitou i teraz czy skrzynia mechaniczna czy hydrostatyczna ? Na co zwrócić uwagę przy  kupnie żeby się nie wkąpać ?? Merlo znów  mają na pobliskim skupie i ile ona dostaje to naprawdę się dziwie ze jeszcze działa . Także proszę o opinie . 
    • Przez kolos87
      Cześć, potrzebuję porady na temat okładzin szczęk hamulcowych do fadromy Ł200. A mianowicie czy wie ktoś z Forumowiczów czy podchodzą z jakiegoś innego pojazdu w ludzkich pieniądzach? Nie ukrywam, że maszyna sumarycznie pracuje może 1-2 miesiące w ciągu roku. Dlatego szkoda mi jakoś bardzo inwestować w ten sprzęt, niemniej jednak hamulce się przydają.

A może zalegają komuś takie okładziny i chciałby się wymienić na kilka papierków z wizerunkiem odpowiedniego władcy?

Pozdrawiam!
    • Przez Tikuś
      Witam, 
      posiada ktoś może dokument jak skalibrować czunik przeciążenia w ładowarce Dieci?
      Pozdrawiam, Tikuś!
  • Dodaj nową pozycję...
v