Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

konkretna uprawa kukurydzy i wyjdzie duzo ponad 170 kg/ha po zsumowaniu obornika i nawozów sztucznych

tylko nie wiem na 100 czy to bedzie sumowane czy dotyczy tylko obornika i gnojowicy 

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano

mam 2 szt bydla na ha i zadnego problemu z wyrzywieniem 

Jak pasiesz po rowach to nie masz.      :P      :D

Opublikowano (edytowane)

jaki to wyczyn 2 szt na ha ?

sa tacy co maja po 4 szt

sa tez tacy co maja po 100 swin na ha  :D (tucz kontraktowy)

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano

zdaje sie ze to ty trzymasz te karykatury bydła zwane HF  ;)

Opublikowano (edytowane)

kokonkretna uprawa kukurydzy i wyjdzie duzo ponad 170 kg/ha po zsumowaniu obornika i nawozów sztucznych

@ ozzbom Rzepak albo pszenica zje dużo więcej, ten "farmer na wschodzie" w życiu nie widział żeby pszenica sypnęła 8 ton       :D    on to ma z 3 hektarów     :lol:     :D

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

ten farmer to jest mocny w gebie  :D

podejrzewam ze 8 ton to u niego problem i 3 ha uzbierac  :D

łon wyznaje zasade ze maju byc hektary i kuniec, nie ważne ze tona zyta z ha leci  :D

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano (edytowane)

ten farmer to jest mocny w gebie   :D

podejrzewam ze 8 ton to u niego problem i 3 ha uzbierac   :D

Tylko i wyłącznie, nie tak dawno plakał że nie stać go na wapno granulowane.  Ujowato coś  chyba gospodarzy.   :P         

Marko, to pochwal się ile siejesz samej kukurydzy dla tylu szt.? bydła?     :)

Edytowane przez Gość
Opublikowano

łon wyznaje zasade ze maju byc hektary i kuniec, nie ważne ze tona zyta z ha leci   :D

Laski piaski i karaski, nadaje się tylko na łąki, musi mieć tego dużo  żeby wykarmić to co gdzie indziej na połowie tego areału utrzymują i niech nie pie*doli że jest inaczej a on taki farmer.     :)

Opublikowano (edytowane)

ma troche 100 letnich łak co nawet kozy by nie chciały tego jesc i bajki opowiada o bogactwie  :D

poza tym troche piachu pod lasem gdzie zyto co krok rosnie i aby dziki dookoła biegają  :D

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano

To masz rację,     :) to są stare łąki i głównie to jest tam podstawą wyżywienia.    :)   Słuchaj a może on ma 2 szt kóz na ha.     :lol:

Opublikowano (edytowane)

zebys nie wiem co zmyslal to niczego nie zmienisz
i nikomu nie dodasz ani nie ujmiesz bos za glupi
Mozesz najwyrzej ze ktos cos tam ...ale sam nie masz czym sie pochwalic bos ciemny w rolnictwie jak tabaka
Myslisz zes madry jak posiejesz wapno za 400-500 zl gdzie ja to samo kupie za 120 zl ...ot prostactwo i zacofanie
Dlatego zapierdalasz roz ... ursusem

Edytowane przez marko-kolo
Opublikowano

a co ma tabaka do intelektu ?  ;)

może ty jakie skrety palisz i ci na mózg wpływa ?  :D

Opublikowano (edytowane)

Szlag go trafia że my siejemy wapno rozsiewaczami a on całe Tir-y zmielonego kamienia rozwala po polu.    :lol:

Dlatego zapierdalasz roz ... ursusem 

Tylko że to jest mój Ursus, a twój zachodni jest pewnie Banku.     :P    :)

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

55 ha, niby 110 szt bydła  i ty masz czas siedzieć na forum?   :P    praktycznie o każdej porze dnia? komu te bajki wciskasz?   chyba że pasiesz jak na dzikim zachodzie.   :P      Przy tylu sztukach to nawet z pracownikiem nie miałbyś czasu nawet po d*pie się podrapać   :lol:

Chyba że domownicy robią na okrągło a ty tylko rżniesz na około   pana rolnika na całe Podlasie.     :P    :lol:

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Wybacz ale nie potrafie ci pomoc
Wiem ze nie ogarniasz ...ale co z tego ? Kogo to ?
Niczego to nie zmienia wiec po co lamac glowe ?

Chlopie sasiedzi maja po 150 ha i wiecej ....wiec co ty lamiesz glowe ?

Edytowane przez marko-kolo
Opublikowano

zdaje sie ze to ty trzymasz te karykatury bydła zwane HF 

Jak ma produkcję mleczną  i trochę pojęcia ,to oczywiście ,że ma HF ,ponieważ są liderami w produkcji mleka . Jak Ty doisz  bydło mięsne ,to Twoja sprawa . :)

ma troche 100 letnich łak co nawet kozy by nie chciały tego jesc i bajki opowiada o bogactwie  biggrin.png

poza tym troche piachu pod lasem gdzie zyto co krok rosnie i aby dziki dookoła biegają  biggrin.png

Widzisz Ciebie to śmieszy ,że ktoś na słabszej ziemi może mieć się całkiem dobrze , jednocześnie dajesz kolejny raz wyraz ,jakie masz pojęcie o rolnictwie .  ;)

Ktoś ,kto ma głowę na karku ,poradzi sobie w każdych warunkach ,a  wymogi nad którymi tu co niektórzy  biadolą od dawna spełnia .   :)

Tylko że to jest mój Ursus, a twój zachodni jest pewnie Banku.  

Bank nie daje tym co nie mają zdolności kredytowej ,to i o nowych ciągnikach muszą zapomnieć .   :lol: