-
Podobna zawartość
-
Przez bartex
Witam. Mam problem z MF 3060 bez przedniego napędu. Zaświeciła mi się kontrolka od ciśnienia oleju w skrzyni po umyciu ciągnika, wspomaganie działało, EHR też, a żółw/zając, WOM i blokada już nie. Więc przeczyściłem styki na czujniku ciśnienia i od tamtej pory nie zaświeca się po wciśnięciu sprzęgła przed uruchomieniem silnika kontrolka ciśnienia oleju w skrzyni i żółw/zając. W czym jest problem? Pomóżcie. Z góry dzięki.
-
Przez NewVario
Witam, podczas koszenia dziś zapaliła mi się kontrolka ciśnienia oleju w claasie dominatorze 85 z silnikiem mercedes om352A, mam dodatkowy zegar od ciśnienia oleju i on pokazuje na wyoskich obrotach po 2 godzinach pracy 4 bar, i w takich warunkach również załącza mi się kontrolka ( nie świeci bystrym czerwonym światłem, tylko takim półczerwonym światłem, do tego podczas jazdy potrafi gasnąć. Co może być przyczyną ? W ciągniku miałem podobnie i po wymianie czujnika problem zniknął, czy tu może być to samo ? Jaki ma być tam czujnik ciśnienia ? Może być taki zwykły od 30 ?
-
Przez Adi118
Mam problem ze wspomaganiem w moim Aresie 556rz, przy skręcaniu na wolnych obrotach ciężko chodzi kierownica, zapala się kontrolka ciśnienia oleju w skrzyni i ciągnik staje. Problem się nasila kiedy olej jest rozgrzany i czasem nie pomaga nawet trzymanie wysokich obrotów. Sprawdzałem ciśnienie na pompie hydraulicznej i jest ok. Czy przyczyną moich problemów może być orbitrol? Czy w tym modelu jest dodatkowa pompa od wspomagania? Może ktoś ma inne pomysły co może być nie tak?
-
Przez Gość
witam, Mam problem z wadliwym czujnikiem od ciśnienia objawia się to w taki sposób że nie pokazuje ciśnienia na wyświetlaczu ciągnika a rzeczywiście ono jest. Czujnik już był wymieniany 3 razy serwis broni się tym że podobno teraz takie czujniki robią ... Odgłos podczas pracy jest nie do wytrzymania teraz zamierzam złożyć reklamację pisemną i niech się główia. Czy ktoś z Was miał podobny problem? -
Przez kamil_z88
Witam,
W Fendzie 309 LSA z 89 r, Zaczęła mi się zapalać kontrolka od ciśnienia oleju na wolnych obrotach po wyżej 1400 obrotów gasła. Wymieniłem czujnik jest to samo. Jutro będę mierzył ciśnienie oleju . Macie może informację jakie powinny być parametry ciśnienia na rozgrzanym i zimnym ?
Pozdrawiam
-

Rekomendowane odpowiedzi
Brak tylnego napędu Zetor 6341
Massey Ferguson 3060 turbo + Lemken Achat 9