Odstęp czasowy między odchwaszczaniem a skracaniem zbóż.
-
Podobna zawartość
-
Przez Kondi3000
Witam
Przymierzam się do kupna ciągnika, pod lupą jest case puma 155 x, Deutz-Fahr 6160 i new Holland t7.200. Interes mnie opinia o owych ciągnikach i wasze doświadczenia z nimi oraz różnica cenowa między nimi. Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
Przez livebird
Witam mam pytanie odnośnie stosowania regulatora wzrostu,posiałem na jesień pszenice ozimą ale siewnik mi oszukiwał i zamiast 190 kg/ha wysiał około 230 kg/ha. A na jednym polu gdzie jest cięższa gleba zamiast 220kg/ha wysiał 260kg/ha i teraz po zastosowaniu 1 dawki azotu 60kg N na ha szukam dobrego regulatora i zastanawiam się jak wysoką 2 dawke azotu zastoswać?
-
Przez shiftman
Jakimi środkami skracanie lub usztywniacie jęczmień? I w której fazie najlepiej go zastosować. Jęczmień KWS Meridian. Razem dostanie ok.120kg/N -
Przez livebird
Witam orientuje się ktoś czy po zastosowaniu regulatora wzrostu Kobra 510SL moge od razu dokarmiać dolistnie mocznikiem nie zaszkodzi to?
-
Przez livebird
Witam mam pytanie jeśli w fazie 1 kolanka w pszenicy ozimej zastosowałem regulator wzrostu Kobra 510 SL to mogę w pózniejszych fazach wzrostu dodatkowo zastosować Modus 250 EC?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Prasa Hesston 5540 - problem z zapychaniem
Wąskie koła