Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Przymierzam się do zakupu ciągnika rolniczego w przedziale Od 150-180 KM
Zastanawiam się nad modelem Case IH MX 150-170 bądź Renault Ares 720-826

Swoją kwestią jest znaleźć dobry zadbany model,

ale pytanie który jest wytrzymalszy?

Tańszy w serwisowaniu? 

Oszczędniejszy?
Bardziej wydajny czy tez ekonomiczny?
Liczę na waszą radę/pomoc.
Wezmę pod uwagę inne Ciągniki ale musi być to bardzo mocno uzasadnione i przekonujące.
Z góry dziękuję za wiedzę czy też radę

Opublikowano

Najpierw dowiedz się gdzie masz bliżej do ktorego serwisu, który jest bardziej kompetentny lub ogarnietego mechanka. Kupić to nie problem. Wszystko jest ok dopóki się nie psuje.A wcześniej lub później to nastąpi i wtedy zaczną się schody. Case mniej spali ale ma trochę więcej elektroniki. Tak się składa ze moi znajomi mają zarówno taki Casa jak i Renault i nikt za bardzo nie narzeka. Patrz w jakim bedzie stanie technicznym,wizualnym i się decyduj. Przyjedź się i sprawdź w którym jest Ci wygodniej i poreczniej.

Opublikowano

jeden i drugi serwis w tej samej odległości, w sensie serwisowania miałem na myśli koszty wymiany olejów, filtrów i podstawowych rzeczy, ale i ten się pewnie nada
Ja myślałem ze Renault ma więcej elektroniki.
A jak w kwesti dostępności części używanych i ich cen.
Jak kupować to będę sprawdzać wszystko, nie wiem na jakiej marce się bardziej z kupić w przeglądaniu ofert

Opublikowano

W tym przedziale mocy to może być jedyna alternatywa - nowy-

Żeby mnie było stać na nowy to bym nie myślał o używanym.

I nie wiem co sugerujesz ze tej mocy używane to każdy zajeżdżony ciągnik?

Opublikowano

spójrz też na dane techniczne np. case mx 150 i ares 815- ta sama moc nominalna ale ares cięższy ok.1,5 tony

i podnośnik ma udźwig większy aż o 3 tony. 

jedno jest tutaj pewne że ogłoszeń z renault jest znacznie więcej (co nie koniecznie musi oznaczać że trafisz

egzemplarz w lepszym stanie). szwagier kupował case mx 120 to mówił że mało ogłoszeń a ciągniki w dobrym stanie znikają

baaaardzo szybko-kupujący się praktycznie ścigają. model mx polecił im znajomy mechanik specjalizujący się w naprawie

głównie ciągników

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v