Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej :)

W wakacje mam zamiar wyremontować c-360 i wiem ze będę kupował do niej nową kabinę i przy okazji chciałbym jakoś zmienić wnętrze :) Chciałbym zrobić coś na wzór kokpitu w escorcie 335 i zabudować tył oraz przykryć skrzynie biegów i podnośnik i właśnie mam jeden problem nie wiem z czego zrobić ten kokpit i resztę elementów ??? proszę pomóżcie szukałem jakiś informacji w necie ale nic sensownego nie znalazłem :)

Opublikowano

Kokpit to może zrób forme a potem z włókna szklanego ja się postarasz to może nawet wyjsc jak wyschnie zrobisz otwory na zegary i gotowe .A pokrywa napodnosnik na którą chcesz przymocować siedzenie to z blachy wystarczy wygiąć i do błotników kątowniczki do kątowniczków blacha i gotowe . Trochę pracy jest ale i z tym się liczy wygoda. Pozdrawiam. :)

Opublikowano

no własnie myslałem o włóknie szklanym bo wygiał bym forme z takiej siatki aluminiowej i na to włókno i zywica tylko nie wiem czy to wyszlifowac pózniej no i jeszcze jedno do tego trzeba by było miec maske i to pożądna bo nie chce miec drobinek szkła w płucach no i taka maska jest z 3 razy drozsza od samego kokpitu

Opublikowano

@Ursusc385 , mógł byś mi podać jakieś namiary do producenta tej zabudowy ? z góry dziękuje , jeśli jest możliwe to może być adres strony internetowej, bo ja chciałbym kupić zabudowę tyłu do mf 255.

EDIT: @ferdek1, wielkie dzięki.

Opublikowano

co do tej zabudowy od naglaka to super spawa ale ja chcialbym zrobic to troche inaczej bo odrazu chciałem przykryc podnśnik zwolnice :) ale tył to juz nie jest problemem bo mozna z blachy zrobic tylko cały czas mysle nad tym kokpitem tylko nie wklejajcie mi linku od naglaka bo jakos ten kokpit nie przypadł mi do gustu :)