Skocz do zawartości

Gdzie można kupici cielaki mięsne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie a czy ktos ma moze kontakt do cielaków od rolników z gór

według mnie maja tam najlepsze cielaki z których mozna osiagnac w ciagu 2 lat z byka nawet 950 kg

Opublikowano

Ja tam kupiłem od ZMBM Kobylin. Zadzwoniłem do tej firmy wszystko dogadałem pojechałem Do Wziąchowa i mam 20 cielaków mięsnych. Co niektórzy piszą, że są słabe i chorują. Tak było ale trzeba dbać i wszystko jest ok. A pisanie, różnych dyrdymałów to tylko robota konkurencji lub jakiś dziwolągów. Ze zwierzęciem tak jak z człowiekiem jak się dla tak się ma i tyle .

Opublikowano

a co jak trafi ci się "mięsny" cielak od krowy która miała 400kg a ojciec to rozpłodnik sąsiada w tej samej wadze. Małego jak stał przy krowie nie rozpoznasz że jest karłowaty. Dwa lata minie i na dobrej paszy 600kg złapie i koniec.

Opublikowano

Chłopaki potrzebuje bardzo cielaki mieszańce mięsne, nawet jak jakieś czerwono białe hf sie trafią to też dzięki. Najlepiej jakby miały wiek maksimum do tygodnia. Proszę o pomoc !

Opublikowano

witam  ;

chciałbym  kupić  kilka   byczków  mięsnych lub mieszańców   mięsnych   100-150kg w rozsądnej  cenie   z kuj-pom. Macie jakieś   namiary  na sprawdzoną  firmę  lub  rolnika   ...

Opublikowano

witam ! Miał ktoś stycznośc z firmą DAMPOL z Romanowa ? co powiecie o byczkach od nich, dzwoniłem to gościu powiedział że po 650 zł za mięsne, aż dziwne, no i boję się o zdrowotność. Pozdrawiam

Opublikowano

dzwoniłem  do jednego kolesia   to mieszańce 50 kg  zaczynają się od 800 zł  ,650  powiadasz     ........tylko  kwestia ile mają dolewki mięsnego ?,ja kupuję nie mniejsze jak  75 kg , z mniejszymi  zawsze są problemy 

Opublikowano

witam ! Miał ktoś stycznośc z firmą DAMPOL z Romanowa ? co powiecie o byczkach od nich, dzwoniłem to gościu powiedział że po 650 zł za mięsne, aż dziwne, no i boję się o zdrowotność. Pozdrawiam

nie po 650 tylko od 650

tak jak w bm było od 1200 typowo mięne

tyle że ten za te 1200 to taka miernota że szok, ale jedna sztuka na 100 była po 1200

Ja tam kupiłem od ZMBM Kobylin. Zadzwoniłem do tej firmy wszystko dogadałem pojechałem Do Wziąchowa i mam 20 cielaków mięsnych. Co niektórzy piszą, że są słabe i chorują. Tak było ale trzeba dbać i wszystko jest ok. A pisanie, różnych dyrdymałów to tylko robota konkurencji lub jakiś dziwolągów. Ze zwierzęciem tak jak z człowiekiem jak się dla tak się ma i tyle .

to nie są cielęta mięsne, te co przywożą z niemiec, wszystko karłowate, sąsiad przywiózł 10 + 5 gratis, 10 padło, a nie hoduje opasów od dzisiaj i nie trzyma kilku szt więć doświadczenie ma, a u nas nawet agencja interweniowała u nich dlaczego tyle byczków pada z ich firmy

Napisz czym je szczepiłeś, że tak zadbałeś o nie,

Gość Profil usunięty
Opublikowano

w jakiej wadze te simentale? za taka cene sie nie oplaca. ja kupilem ostatnio kilka simow 200kg po 10zł brutto

Opublikowano (edytowane)

chciałbym sie dowiedziec gdzie kupie w z okolic łowicza w promieniu 50 km byczki MM, LM ,SM  moze ma ktos na sprzedanie 5-6 sztuk ?? w wadze od 50 do 75 kg i cena 600 - 800 ??

Edytowane przez Patryk94