Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem, bardzo dawno temu kupowałem, mam od nich też taki agregat do bielenia i sprawuje się jak do tej pory nieźle. Zadwoń do nich. Czasami sie wystawiają na targach, byli np na Fermie Bydła w Poznaniu

Opublikowano

czym dawkujecie konserwanty do sianokiszonek na pokos przed maszyną oczywiście prócz konewki na pryzmie może ma ktoś zrobione we własnym zakresie jakieś urządzenie bo te gotowe do kupna strasznie drogie FASKA 3700 JUNKKARI 3400 brutto

Opublikowano

Kiedyś miałem beczka po oleju 20l rozpylacz od opryskiwacza i 2 silniczki z jelcza od spryskiwacza działało jakieś 2 godziny teraz mamy aplikator faska

Opublikowano
Kiedyś miałem beczka po oleju 20l rozpylacz od opryskiwacza i 2 silniczki z jelcza od spryskiwacza działało jakieś 2 godziny teraz mamy aplikator faska

Dlaczego tak szybko padły Ci te spryskiwacze. To była praca ciągła czy przerywana?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ja tez miałem podobnie zrobione tylko zamiast elektrozaworów miałem kranik kulkowy doprowadzony dwoma węzami do kabiny i nawet fajnie to się sprawowało tylko po jakimś czasie baniak plastikowy pękł teraz myślę konefkę aluminiową po mleku wstawić

Opublikowano

Ciśnienie jest nieduże ok 1atm ale baniak robi się trochę grubszy. Dałem plastik bo używam kwasu mlekowego i po kontakcie np. z aluminium nie wiem czy taka substancja nie była by trująca

Opublikowano

ALE wy czarujecie podeslalem wam link do sklepu z pompami membranowymi a wy pneumatyka ???? moj chodzil w tym roku 10 ha bez pzerwy pzez caly dzien prawie i git najwazniejsza jest pompa zalezy jaka wydajnosc sobie kupicie to potrzebne sa 2 lub jeden rozpylacz od opryskiwacza ja mam 10l na min i 2 rozpylacze czerwone ale taniej bylo by np 5-6 l na min i jeden rozp np czerwony tylko troche gorsze krycie pokosu wybierajcie rozp grubo lub srednio kropliste to wtedy wiatr nie znosi pozdrawiam

aaaaaa i cisnienie moga zrobic nawet 4 atm!!!!

Opublikowano

Najlepiej to opryskiwacza na plecy i ktoś po pryzmie gania:D bo aplikator założony w prasie czy w przyczepie za mocno żre metalowe elementy, wszystko rdzewieje, mówiąc krótko szkoda sprzętu przynajmniej dla mnie i tak po jednym pokosie aplikator spoczął w stodole i jest nie używany