Skocz do zawartości

Ładowacz do Zetor Proxima Power 90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym kupić ładowacz do zetora proximy power 90 ale nie wiem czy jest sens kupować firmowego zetorowskiego czy może są inne równie dobre albo lepsze niż ten. 

Opublikowano

ładowacz oryginalny kosztuje 30 tys a ładowarka 35tys no chyba ze ciągasz talerzowke z siewnikiem lub pług 4 skiby o wadze 1350 kg to jeszcze warto kupować ładowacz do zetorka

Opublikowano

to jest Ciągnik pomocniczy nie będzie pługów ciągał mam jeszcze większy ciągnik do ciężkich prac. a jak ładowarkę to jaką?

Opublikowano

mam zamówiony do proximy 100 plus Agrimet Cx16...jest na allegro...widziałem go na żywo i muszę przyznać że za te pieniądze nic lepszego nie znalazłem...na orginalnym zetorowskim (Alo) pracowałem i dużym plusem jest tam widoczność...ładowacz jest smukły i doskonalle widać osprzęt...no ale ta cena... <_<   

Opublikowano

18 brutto(w tym montaż i transport u mnie w gospodarstwie)...osprzet :łyżka 2m wzmacniana-2tyś, widły do palet-1,5tyś... krokodyl-2,5tyś...

Opublikowano

na moje potrzeby 1600kg udźwigu wystarczy...a czy cx19 nie jest już czasami na modele 120KM+ ?bo na placu był jeden cx19(długi i wąski) to miał być montowany na jakiegoś dużego deutz-fara..

Opublikowano

Jest przewidziany do ciągników wyzszej mocy. Poczytaj sobie o Hydramet Xtreme2 bo to jest to samo. Tu nie chodzi tylko o udzwig a wysokosc podnoszenia. Na naczepe bedziesz miec problem z zaladunkiem.

Opublikowano

rozumiem..akurat naczepy to do mnie przychodzą ze zbożem bo dokupuje ;) (produkcja trzody)...głównie bedzie wykorzystywany do rozładunku pasz, nawozów, big bagów,załadunek wapna itd. a tak poza tym to proxima nie jest raczej stworzona do tych dużych ładowaczy(mały rozstaw osi) mogło by być różnie ze stabilnością

Opublikowano

Ale ten Cx19 pasowałby do tej Proximy 90 Power? Mi akurat by pasowało takie coś aby wyżej podnosił ładowacz. A co do stabilności to chyba wiadomo ze z podniesionym na maxa ładowaczem się ostrożnie i wolno jeździ :)

Opublikowano

Nie słuchaj się tych ,,doradców" od długich ładowaczy. W mojej wsi kupel jeździ właśnie taką proximą z długim ładowaczem i co z tego że wysoko podnosi jak nie może zdjąć paletozbiornika z melasą z samochodu bo się przewraca. Ja również bym popełnił taką głupotę jak kupowałem ciągnik, dilerzy proponowali największy model dostępny do tej serii ale w ostatniej chwili z młodszym bratem przy piwie namówił mnie żeby brać najmniejszy bo tylko 30 cm niżej podnosi i 300 kg mniej. Kupiłem zaglądam do instrukcji a tam napisane że to zestawienie które mi proponowali dilerzy wymaga balastu z tyłu 900 kg, a to co już mam na podwórku nie wymaga balastu.

Opublikowano

twój wybór...różne gospodarstwa mają różne potrzeby...ale jeśli wysokość podnoszenia na poziomie 3,70 jest dla ciebie nie wystarczająca to po zakupie cx16 bedziesz sobie pluł w brode że nie kupiłeś tego większego :mellow: a do jakich prac jest ci potrzebny wysoki załadunek?naczepa? wysoki rozrzutnik?

Opublikowano

Będzie sobie pluł w brodę jak będzie musiał jeździć cały czas z włączonym przednim napędem albo z balastem. A co do chwytaka to trac lifta są wytrzymałe i nie ma problemu z przewodami. Zobacz w mojej galerii jak przerobiłem właśnie taki aby łapy razem chodziły.

Opublikowano

Mam wysoki rozrzutnik i do ustawiania stert bel słomy bo jednak 3-2-1 sterta to u mnie zajmuje bardzo dużą długość i dziele na 2 sterty jedna koło domu a 2 na polu. Do Proximy będzie tylne obciążenie na koła 270kg. A to lepiej z 2 siłownikami kupić ?