Przebudowa obory wraz z rozbudową (osobliwy temat)
-
Podobna zawartość
-
Przez Dziuba
Witam. Chciałem pszerobic swój kultywator na agregat uprawowy co sądzicie o dorobieniu wału packera??? A moze jakas inna opcja zdjecia moze ktos ma swojego cuda 😉 pozdrawiam
-
Przez michalkowalski115
Witam. Przymierzam się do odbudowy stodoły na starych fundamentach(są sprawdzone przez nadzór budowlany), jednak chce wymienić całą posadzke, ponieważ stara była popękana oraz nierówno wylana. W projekcie mam podsypkę piaskową zagęszczoną na 30cm, podkład betonowy na 10 cm, następnie folia z siatka i na to wylewka 4cm. I teraz mam kilka pytań: ile cm starego piachu powinienem wybrać? (projektant mi powiedział że tyle ile będzie podsypka plus wylewki, lecz wole o opinie kogoś kto miał w praktyce z tym do czynienia), Oraz czy po zagęszczeniu podłoża mogę od razu położyć folie z siatką i wylać posadzkę na grubość 14 cm betonu B25? Zamówiłem już piach 120 ton, czy mniej więcej tyle powinno wystarczyć na 180m2?
Pozdrawiam
-
Przez dzony9203
Witam.
Zastanawiam się nad zrobieniem ramy do bron ciezkich.
Myślę aby domyślnie miała 6-7 pól, składana oczywiście. Pewnie hydraulicznie.
Będzie to ciągnąć ciągnik o mocy 80 koni.
Z jakiego materiału radzicie zrobić ramę? Profil, ceownik czy może dwuteownik? Jak grubość ścianki?
Pozdrawiam.
-
Przez MIKOLAJ276
Witam wszystkich.
Chciałbym dobudowac chlewnie do chlewni rodziców.
Czy mogę starać się o pozwolenie na budowę jeśli działka należy do rodziców.
Chlewnia jest teraz na 250 sztuk i na tyle samo chciałbym dobudowac, gdzieś na forum widziałem że facet tak zrobił i nie musiał się starać o pozwolenie środowiskowe bo jego dobudowka nie przekroczyła 40djp i jestem ciekaw czy to jest możliwe.
Dziwny temat ale mam nadzieję że pomożecie.
-
Przez PiotrUrbaniak
Witam planuje postawić przechowalnie na ziemniaka i mam pytanie z czego stawiać i jakie to są koszty może wy budowaliście i wiecie jaki jest koszt budowy m2 gotowego budynku
-

Rekomendowane odpowiedzi
Zmiana kół przednich w C-330 z 6.00-16 na 10.75-15.3
John Deere 6105M problem aktuatora turbiny vgt