Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz jest nie duża różnica w cenie bo paliwo jest stosunkowo drogie. Około 2-3 lat temu, gdy było na stacjach po 4 zł to w hurcie różnica wynosiła nawet 50 groszy. Facet który wozi paliwo w moich stronach mówił, że stacje paliw mają największy biznes kiedy paliwo jest tanie bo nakładają dużą marżę.

24 minuty temu, Agrest napisał:

Ja ładuję mauzera na przyczepkę samochodową i tankuję na stacji w zależności od zapotrzebowania 300 do 1000l.

W mojej okolicy teraz praktycznie nikt nie tankuje na stacjach bo firmy przywożą już od 500l.

Opublikowano
Dnia 30.09.2018 o 21:06, mariusz4321 napisał:

Około 2-3 lat temu, gdy było na stacjach po 4 zł to w hurcie różnica wynosiła nawet 50 groszy.

u mnie takie ceny miała jedna firma dopóki nie wprowadzono ustawy monitorującej sprzedaż paliw.  nagle zaczął być problem z dostawą i ceny nie były już tak atrakcyjne jak u konkurencji...

Opublikowano

dojna zmiana :D idąc prostym tokiem myslenia za PO litr kosztował 5,50 zł - baryłka 170 dolarów, teraz przy cenie baryłki 80 dol. cena 5,20 wiec jakby baryłka na powrót kosztowała 170 to paliwo mamy po bite 10 zł za litr :D Ale co się dziwić jak podatek ekologiczny, podatek emisyjny i podatek "amortyzujący" cene to 40 groszy do litra :D

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Był czas że była baryłka ponad 200 dolarów i cena była  6.05zł, myslę że to tak przed wyborami szaleją teraz, dziś w hurcie pytałem to powiedziano mi cenę jak na stacjach paliw. 5.22 a jutro już ma być drożej.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Niby Putin się dogadał z OPEC i mają zwiększyć wydobycie i to ma wstrzmać wzrosty  ale cel osiągnięty bo było po 40 jest po 80, Znów ruski i reszta kase trzepie. Kolejna sprawa to sankcje USA na irańską ropę, to zaskutkowało wzrostami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

Wczoraj tankowana w Siedlcach po 5,01. Na stacjach w pobliżu Warszawy 5,08 do 5,20

• Dodaj nową pozycję...
v