Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

wiesz róznica jest napewno cenowa lecz nie aż tak wielka za 28,30 tys. mozna juz nabyć 7211, zetor 7211 jest młodszy produkowano chyba od 1986 rok po lata 90-siąte, także w kabince może być przytulniej lepszy komfort natomiast 7011 nie wiem czy posiada wspomaganie

Opublikowano

roznica w cenie nie bierze sie z niczego.podstawa to rocznik.przebieg,zmeczenie materialow.dostepnosc czesci zamiennych.literatury.dane techniczne to na konedata. tam sa tez roczniki produkcji

lepiej dolozyc pare zlotych i kupic mlodszy.przewaznie roznica jest spora do 10 tys.tych 70 to u nas nie widze,chyba byla mala produkcji lub importowali je tylko do pgr[u nas ich nie bylo]

co lepsze? obejrzyj pare i sam zdecyduj

Opublikowano

drzewis bzdury wypisujesz aż oczy bolą <_< 7211 produkowano od 1985 roku, kabiny mają absolutnie takie samo wycisznie i oczywiscie taki sam komfort, wiem bo jeździłem i jednym i drugim.

Tak nie każdy 7011 ma wspomaganie, ale akurat mój ma więc jest wszystko elegancko, maska jest inna ale to szczegół, ogolnie jest więcej zmechanizowany-sprzęgło itp. Słabszy podnosnik tego nie da się ukryć, inna pompa.

Co do dostępnosci czesci zamiennych-wszystkie takie same jak do 7211.

Opublikowano
drzewis bzdury wypisujesz aż oczy bolą <_< 7211 produkowano od 1985 roku, kabiny mają absolutnie takie samo wycisznie i oczywiscie taki sam komfort, wiem bo jeździłem i jednym i drugim.

poprawiam troche młodsze więc cie przestaną boleć oczy, ja miałem przyjemnośc dwoma jeździć70 kabina sie rużniła, troche głośniejsza moze dla tego ze nie były to modele dosyć wyeksploatowane

Opublikowano
Przenoszę <_< @igorass nikt nie śpi, po prostu nie mogę byc cały czas na AF.

Myslałem ze jest juz taki temat a nie znalazłem.

Wiadomo że nie musisz być cały czas na AF, ale oprócz Ciebie są też inni moderatorzy, a ten temat wisiał od wczoraj rana, szukałem Ciebie na forum, a że nie znalazłem to próbowałem napisać PW do innego moda ale miał zapchaną skrzynkę :)

Opublikowano

zaczynając od przodu ; inna maska (pokrywa silnika) , boki , pompa wtryskowa bez przyśpieszacza , sprzęgło sterowane hydraulicznie( jak cieknie to raczej modernizacja na minus) i hamulec sprzęgła ( który działa skutecznie) , , w skrzyni niby to samo ,ale patrząc w numery katalogowe dużo zmian , po0dnośnik z rozdzielaczem zupełnie innym + siłownik wspomagający ( w 7011 nie było możliwości podłączenia) , filtr oleju hydrauliki (dodatkowy z wkładem papierowym) ,trzecie szybkozłącze zlewne , kabina z tyłu na pionowych poduszkach z przodu ulepszone (wyraźna różnica w eliminacji jej drgań ) i na całej szerokości tylne okno , okna w drzwiach uchylne, większość z szyberdachem ( w 7011 nie było) i mnóstwo zmian , modernizacji jednakowo wyglądających części (pompa wodna ,pompa silnika zbiornik oleju serwa, pompa wspomagania ) , mocniejsza pomp podnośnik( 32/min wcześniej tylko 20) ,w krajowych to cięgna z wysuwanymi końcówkami , automatyczny zaczep transportowy ,

Opublikowano

W 7211 masz sprzęgło ręczne do WOM i jest ono nie zależne od nożnego nie wiem jak to jest w 7011 po za tym tam w 7211 przynajmniej moim sprzęgło jest połączone z pneumatyka ale szczerze nie rozgryzłem jeszcze o co w tym chodzi jak włączę kompresor to przy naduszeniu sprzęgła nożnego sprzęgło ręczne chodzi tak że małym palcem idzie je zaciągnąć . nie wiem o co w tym biega może ktoś z was wie ?

Opublikowano

W 7011 jest tak samo, sprzęgło jest niezależne ręczne od WOM-tak samo jak w 7211, ale sprzęgło "nożne" jest całkowicie mechaniczne, całkiem nie dawno dopiero udało mi się go dobrze ustawić okazało się ze cięgło bylo za długie i trzeba było go trochę skrócic.