Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedys dzwonilem do niego ze 2 lata temu wystawione na olx miejscowosci cycow leczna liblin chelm wlodawa bychawa piaski swidnik i jeszcze kilka dzwonisz a on kaze mi do bychawy jechac. Obym mylil sie co do zdychania cielakow od niego. Kliknijcie ogloszenia użytkownika a zobaczycie gdzie one sa

Opublikowano

To Włochy widać po łbach i bizuterii. Korci mnie żeby wziąć kilka na spróbowanie. Na każdym zdjęciu wydają się być zbite, poubojowo może nieźle by wychodziły. Chociaż opinia na tym forum ich fatalna. 

Opublikowano

To sa ogloszenia tego samego handlarza o ktorym juz bylo kilka razy pisane ze pozdychaly i wina kupujacych i pieniadze w bloto. Sam mialem od niego wziasc kilka sztuk ale zapytalem sie na forum i wyszlo szydlo z worka wole wziasc ho od gospodarza ze sprawdzonego zrodla za 7 stów niz kupic problem

Kolego nie masz racji. Ten gosc z bychawy to nie to z Chmielu kolonii. Kupowałem od tego z Bychawy i nie mialem problemu ze zdrowotnoscia ,tak samo moj kolega. W sumie kupowalismy u niego pare razy po pare sztuk i jak na razie (odpukac w nie malowane) problemu nie było. A w którym miejscu dokładniej znajduje sie ta baza w Chmielu?

Opublikowano (edytowane)

Wlochy MM 24 miesiące na 20 sztukach srednia waga 580 kg. Także nikomu nie polecam... Znajomy wzial jednego i teraz probuje sprzedać rocznego za 3200.

A co do Litwinów to mam 4 sztuki 2 lm i 2 mm. Jak byly male to w porównaniu do polskich sm wyglądały jak by mialy zdechnąć ale teraz tj w wieku okolo 7-8 miesięcy nie widać różnicy a w cena byla o 350 zl niższa za litewskie.

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

matingus

I jak kupujesz te byczki? Daleko masz do tego gościa?

kolego dałem sobie spokój z tymi byczkami.jeśli mam jakąś chorobę przywieść do obory,to lepiej uchować coś polskiego.

Czyli nie cud te zachodnie...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v