Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

sprzedawał ktoś może ostatnio do ZM Zbyszko w Bedoniu ? Jak z terminem płatności wygląda sytuacja bo cenowo bezkonkurencyjni w łódzkiem

znajomy sprzedawał do nich to kasa wciągu 2 tygodni.

ile teraz płacą za byki...

Opublikowano

propozycja za 18szt same kolory-MM wszystko z luzu 7,8 netto towar ładny ale niezbyt ciężki od 600 do max 700kg najlepsze sztuki

Narazie  to tylko propzycja w środę na miejscu będziem handlowwać ;)

Opublikowano

Dziś sprzedane do Agrostaru wazone we Wlodawie mm czerwony podobny do krowy waga 645x8,00zl brutto i mieszaniec czarny waga 776x8.2zł cena i waga brutto.Cielaki kupione razem ,miały ok.tygodnia,dzisiaj po 24 msc.i taka różnica.

Opublikowano

Jasne,że terminów nie dotrzymuje dla vatowca pieniądze zazwyczaj po 3 miechach dlatego z nimi to tylko i wyłącznie gotówka ewentualnie jak w moim przypadku przelew na konto inaczej bydlaki nie wyjeżdżają

Opublikowano

Panowie nie sprzedawajcie bydła do handlarza co bierze bydło na export na wbc, jest z woli mysłowskiej, gdzieś za łukowem... za piękne sztuki wyszło bardzo słabo, po 500zł na sztuce minimum mniej... miesiąc czasu i nawet faktury z rozliczeniem nie przysłali..

Opublikowano

Wczoraj za krowę mieszańca 700 kg dostałem 5,7 brutto.
Ciekawi mnie, ile dostajecie za odsadki? W moim regionie rzekomo za byczki do 300 kg po 12 zł i sam się zastanawiam, czy jest to sens trzymać na ciężkie, czy lepiej sprzedać od razu 

Opublikowano

jezeli masz odsadki rasowe to lepiej je sprzedac w wadze ok 300 kg niz sie bawic w trzymanie na cieżkie

Opublikowano

Nie znam go Ale wiem o kim mowa. Dobry cwaniak podobno. W okolicy jest spalony u rolników jak i w pobliskich ubojniach za różne kombinacje podobno. A kolega lokser skąd jeśli to nie tajemnica?

Opublikowano

lokser posrednikowi nigdy na wbc sie niesprzedaje chyba ze w umowie ( bo teraz kazdy rolnik musi dostac) masz zagwarantowanom cene minimalnom. ubojnia cie oszuka a co dopiero posrednik. przeciez 75% posrednikow wali na wadze zywej a na wbc to normalnie raj naziemi dla nich. co do faktury to masz umowe sprzedazy wiec w razie czego masz podkladke dla sadu ale to inny tryp procesowy i latwo i szybko kasy nie odzyskasz

Opublikowano

@koper88 wschodnie mazowsze. Koledzy ostrzegam nie oddawajcie do niego bydła!, kantuje jak się tylko da.

Panowie a co zrobić w wypadku gdzy nie dostanę faktury? już miesiąc czasu cisza z tym wbc

Gruby z wąsem?

tak

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v