Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprzedane dwie krowy zdechlaki brakowane chore  540 530 cena 3.8 wagi i ceny brutto było spadły Max cena u nas za Mięsne 7.5 netto hf 7 i nie wiem skąd i Was ciągle takie wysokie ceny ja dzwoniłem do 4 wuja do kolejnych 4 i u wszystkich ceny mocno w dół :)

Opublikowano
21 godzin temu, TelefonyRadom napisał:

To ktoś chciał w kulki za mną polecieć a bym nie wiesz ? 

????

3 godziny temu, janczar810 napisał:

Byk luz 2xncb taki hfowate i mieszaniec hfxlm po 8.1brutto. Tylko slaba waga mie mialy nawet po 700 kg na brudno.

kto?

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Ciebie nie lubi zawsze taniej Ci daje-dlazcego??Za mocno się z nim kłócisz^_^

@janczar810 który brał??

Ja bardzo spokojny jestem, w sumie to jeszcze się z nim nigdy nie kłóciłem, i tak ile chce tyle da ceny to z nimi za bardzo nie po negocjujesz, najwyżej odjedzie na pusto.

Opublikowano
1 godzinę temu, nikolas29 napisał:

Hmm to pytanie..sam bym chciał wiedzieć 

zadzwoniłem z ciekawości przed chwilą do naszego wspólnego odbiorcy i dziś płacili 7,5 netto maksymalnie z byki , taka sama cena za jałówki i do świąt już raczej nie biorą

Opublikowano (edytowane)

Cena, przez godzinę stanialy 20 gr na kg mialy być droższe jak będzie ponad 650 kg a potem sie kllocil ze nic takiego nie mowil ojciec chcial zganiac je z samochodu ale ze zostal ostatni do zaladowania to odpuscilem i powiedzialem ze ma zabierać bo tak umęczonego byka nigdy nie widzialem ledwo chodzil.... jak już wszedl na wadze to na tym ostatnim dolozyl 50 gr. Gdyby mial racje od początku watpei żeby dolozyl

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

Nie wiem jak kolego trzymasz bydło luz-uwiezi ,moje z luzu zero brzucha, bylem przy odbiorze u kolegi 7.1 netto z tym ze budowa inna niz moje a waga o kilka kila na korzyść znajomego. Wiec budowa bydlaka ma znaczenie. Hee raz chcialem wiecej niz mi dawal a ogolnie i tak dawal wiecej anizeli inni i widze idzir do samochodu -mysle chyba blef. A tu nie jedzie i wyjazd, tylkobylo małe ale byki brały mi się juz za ścianę i drabinę które ledwo dychalyi musiałem sprzedac. Ogolnie juz nie chcial brac ale wziął. Oni pierdziela maj tyle bydła ze mogą wybrzydzac. 

A  brał Krzychu 

Opublikowano

Na luzie mam. Wiem ze ma znaczenie i nie o to mi chodzi ale skoro ogląda byka przed zaladunkiem i ważeniem to wie jak wyglada i skoro cena ma być zalezna tylko od wagi to co sie miało zmienić... Wiem ze bydla maja w opór

Opublikowano

Z nikim nigdy nie mialem tak ze dawal mniej aniżeli przed zaladunkiem umowa. 

Wiecie co nie chcem byc prorokiem ale cos czuje iz to czas z najlepsza cena i czeka nas tylko zjazd w dol z jakies 2-3latka. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v