Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

handlarz czasem dołoży do szt ale jednej na 100.kiedys z jednym wódkę pijąc pytam ile tak naprawdę zarabia na sztuce,to mówił ze 300-500 a jak chłop debil to i 1000.a te podrzynane to jak świeże bułki,

Opublikowano

z pilotem jak najbardziej mozliwe albo wciskaja tare jak byk zaczyna wchodzic na wage albo robia minus np 30.zawsze ma byc na wyswietlaczu 0.0 zaden - minus przed cyfra,czesto jest tak bydlo zejdzie juz z wagi na auto to powinno byc 0 a jest np -5

Gość marekfarmer
Opublikowano

Cena w dół 15gr   i do końca  roku  kolejne obniżki  :( 

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Ja z góry zakładam, ze każdy patrzy aby tylko opier... luźna gadka smichy cichy ale trzeźwy umysł trzeba zachować. Od 4 lat brali od Anny z BBI  w tym roku zaczęli ważyć na samochodzie jalwke wpędzilismy wyświetlacz mieli tak ustawiony ze trzeba było z boku zajść  550 kg patrzę a gość stoi na samochodzie i perfidnie ciągnie za linkę do góry, 590kg i 10gr w górę.

A jak jest z tymi pilotami, ze niby trzyma w kieszeni i jak byk wchodzi to cos tam pyka i jest -, możliwe? :P

Wystarczy że krzywo ją ustawi po podniesieniu do góry. :) Zważyłem u siebie i miała 700 kg a na ich wadze 660 kg ponownie zważyliśmy i wyszło 695 kg. Także dobrze mieć swoją wagę. Miałem jedną sztukę nie wyględną i dawaliśmy jej koło 550 kg a po zważeniu wyszło lekko ponad 650 kg. Także czasami można się samemu oszukać :) 

Opublikowano

Mialem teraz takiego byka. Z wyglądu 400-450 kg max a na wadze 580 :o sama skora i kości nie wiem co w kim ważylo xD mial zostać jeszcze ale pojechal razem z kolegami. Dzis dzwonil jeden żeby sprzedawać bo cena spada...

Opublikowano

Potwierdzam cena spada dziś dzwoniłem już są korekty ma przyjechać po krowy mówi ze cena Max 6 netto

Opublikowano
8 godzin temu, szymon09875 napisał:

Tak samo na rozplodnikach, kupi taniej bo ponad 30 msc a później kolczyki przepina na jakiegoś wieszaka 500 kg a ten duży byk idzie jako 2 latek.... Info od handlarza

jest takie powiedzenie , jak masz łeb i ch,j to kombinuj ,zapytam jeszcze raz , czemu sami tak nie robicie ? kto wam broni ? najlepiej siąść i narzekać jak to źle jak się dorabiają , ,, nic nie stoi na przeszkodzie , kupuje się samochód bloczek RR , VAT i do przodu , nawet kasy nie trzeba na zakup bo wszystko na przelew , Pozdrowienia i szczęścia życzę w handlu i przepinaniu kolczyków ,. A co do cen to dzisiaj cena 20gr w dół 

Opublikowano
3 godziny temu, Sharma1910 napisał:

Panowie handował ktoś z ubojnią Pana Walczka z Galewic.

Dwa razy brali u mnie trochę  mniej płacą jak dotychczasowy odbiorca ale kasa szybciej była bo około dwa tygodnie i było.

Opublikowano
4 godziny temu, szymon09875 napisał:

Mialem teraz takiego byka. Z wyglądu 400-450 kg max a na wadze 580 :o sama skora i kości nie wiem co w kim ważylo xD mial zostać jeszcze ale pojechal razem z kolegami. Dzis dzwonil jeden żeby sprzedawać bo cena spada...

Z samego rana SKIBA brał u sąsiadów dwie jałówki jedna w piątek skończyła 30 miesięcy i już jako krowaxD

Podjechali do mnie i cena

-krowy licha 2 po 4,5

-jałówki w super mięsie SM 7,1, MM 7

-byk MM po AN piękna budowa 8

ceny netto ale podziękowałem

Opublikowano

Zależy jaki cielak. Jak hf to biorę 600-700 zł za  4-5 dniowego cielaka w wadze +/- 45 kg, jak czerwony simental pomieszany z hf to 850 bez targowania dają 

Opublikowano (edytowane)

w mojej okolicy -10 do 30 gr w tym tygodniu,moje w piatek jadą na stejki.

a Biernacki jaką reklamę pizdnął przed agrobiznesem B|

Edytowane przez bobienko
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v