Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, ahten napisał:

Aurat na ta chwile to PIS, ciagle uwaza, ze wysokie ceny trzody oraz bydla sa ich zasluga:)

cena była to rolnicy krzyczeli ile zarobią jaki to dochodowy interes to mają .ile pasz polskich zakładów bez kapitału zagranicznego,garstke to jak bedzie dobrze .Niemcy uwalają cene bo lepiej w pl nakupic tanio dobrego towaru.byłes za granicą widziałeś jaką maja trzode ja byłem i widziałem  jakie sztuki są skażone  nasze mieso  i tak jest o niebo lepsze.Wiec taki sokołow dunski i inne zakłady miesne kupuje w pl po dobrej cenie dla nich.jak by mieli  dowozić z zagranicy to juz nie opłacało by to im sie bo tam za dobry towar trzeba zapłacić.

Opublikowano

Dla tych co twierdzą że brakować będzie tuczników http://www.agrofoto.pl/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna/poglowie-swin-w-niemczech-ponownie-rosnie,75648.html

Opublikowano
40 minut temu, kiko80 napisał:

A jeszcze jedno nie jest żle bo chlewnie są obsadzane warchlakami w tysiacach.

Być może masz rację bo mimo dobrych zbiorów jest duże ssanie na zboża paszowe

Opublikowano

Ja byłem wczoraj na rynku w Bydgoszczy do " prosiaczka" to kolejka była aż za drzwiami w polo markecie tez przy mięsnym . Zbyt i zapotrzebowanie na wieprzowine jest był i będzie tylko nie rolnicy z tego korzystają tylko markety i zakłady mięsne gdzie właściciele juz nie wiedzą co z kasa zrobić samochód za 300 tys to nie wydatek grosze jakieś ... no ale jak się skupuje za 4 zł a sprzedaje po 25 / 35 zł bo tyle kg kiełbasy zjadliwej kosztuje to można i jacht kupić bez problemu . I to wszystko kosztem rolnika ! 

Opublikowano
10 godzin temu, staszek131415 napisał:

Być może masz rację bo mimo dobrych zbiorów jest duże ssanie na zboża paszowe

Dokładnie u nas jeczmień po 74 za całe auto i przemiał niesamowity .W ciagu tygodnia tysiące warchlaka wiechały do pl aby obsade zrobic.wiec o jakim  asf i niskiej opłacalnosci mowimy.

Opublikowano
45 minut temu, saszeta napisał:

w Pini baza od przyszłego roku 57-57,9%. Także przy słabej mięsności cena spadnie

W PINI to jak cene da wiekszą to sie nie wybijają to znowu waga przekroczona i tak tam jest

Opublikowano

Ocena w Pini  chyba zależy jakie pośrednik ma wynegocjowane warunki,odstawiamy od roku i wszystko idzie według SEUROP i premia do każdej klasy,będzie zebranie w styczniu to się okaże czy coś się zmieni oby nie:D

Opublikowano

Czy tucznika brakuje to bym nie powiedział, ale na pewno jest duże zapotrzebowanie na wyroby bo Duda miał zakończyć ubuj 10 a bili znaczni dłużej i między św też biją, gość który odemnie odbiera też musiał towaru szukać bo zapasów zakłady nie miały, więc zobaczymy co będzie dalej

Opublikowano

Cóż  dziki wypędzili z kukurydzy to i przypadków więcej

Opublikowano

zaraz bedzie sam nakładczy zobaczycie dostaniecie 40 pl , masz byc niewolnikiem   .\Szymek jaka to okolica.

43 minuty temu, szymekrolnik89 napisał:

nie mam nic na przeciwko kupujac tzw dunczyki ale niech PISiory sie wezna za asf i tucz nakladczy bo powstaje tych ferm w mojej okolicy jak grzyby po deszczu

Opublikowano

z nakładczym nic nie zrobią im to nie przeszkadza a nawet namawiają do ''kontraktacji''

jak wczoraj niemcy 

Opublikowano

Są też rejony ,że świń już prawie nie ma . Pogłowie świń a w szególności produkcja prosiąt to już całkiem jest coraz mniejsza w Polsce niestety .

Opublikowano
28 minut temu, ws71 napisał:

Dzisiejsza sprzedaż  8szt 4,4 netto

Kolego, gdzie taka cena, bo masz na prawde dobrą jak za tyle sztuk.
Ja dziś byłem na spendzie przejazdem to cena 4,1 brutto a dzwoniłem do innego kupującego to 4,1 netto, powiat skierniewicki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v