Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciężko się wbić do zakładów tyle świnek jest. Chciałem na przyszły tydzień wbić samochód to udało się  wcisnąć na piątek 8 grudnia 100 i na 12stego 100. Na ten tydzień cena 5.9 za E. Świń jest dosyć niestety :(

Opublikowano

A co ma rząd do gadania , jak ubojnie i przetwórnie jak nie Niemieckie to Duńskie to samo tyczy się cukrowni każdy popiera swoje .  A że wszystko sprzedali to mamy jak mamy

Opublikowano

Raczej to nie rząd , ale mogli by temu zaradzić . W Niemczech się tam nie pierdzielą - jak żubr im z Polski przylazł to go zastrzelili . A u nas co się robi z dzikami ? Każe się rolników . Ale co tam , wszędzie chłopy zadowolone , bo pełnym strumieniem kasa płynie z Unii i z z 500+ (taki przekaz ciągle słyszę)  . Tak jakby w miastach kasy nie dostawali . Rolnicy już tak są ogłupieni że tylko pytają co zrobić , żeby w razie kontroli karę mniejszą dostać . PARANOJA . DO CZEGO TO DOPROWADZI ?

Opublikowano

Cena to zawsze szła w górę ale w maju przed sezonem grillowym  , natomiast w grudniu to już któryś rok z rzędu cena jak nie spada to na pewno nie wzrasta

Opublikowano

Ktoś wcześniej pisał, że musimy dużo zaimportować świń, bo naszych nie wystarcza. Niech dadzą dobrą i stabilną cenę przez długi czas, to i świń będzie tyle, że spokojnie dla wszystkich wystarczy.

Opublikowano
2 godziny temu, Trojak napisał:

A co ma rząd do gadania , jak ubojnie i przetwórnie jak nie Niemieckie to Duńskie to samo tyczy się cukrowni każdy popiera swoje .  A że wszystko sprzedali to mamy jak mamy

53 % przetwórstwa mięsa w Polsce jest w łapkach Chińczyków to oficjalne dane ile naprawdę tego nie wie nikt

Opublikowano

Napisałem że nie nasze tzn. nie Polskiego kapitału i nie ma kto dbać o interes Polskiego rolnika a liczy się tylko towar , nie ważne skąd byle by tanio i nie koniecznie zdrowo a co się z tym wiąże .......to nagle okaże się że Polska żywność to już nie to co było a jest taki sam chłam jak na zachodzie i koniec eksportu  

Opublikowano

cały trik polega na tym ze jemy mieso wieprzowe a produkujemy mieso wołowe, jestesmy podwójnie zależni, zarówno od eksportu jak i importu .....

tak sie robi kolonie z kraju który może byc samowystarczalny żywnosciowo :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v