Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdy może skorzystać ale rozporządzenie jeszcze nie weszło prawdopodobnie w marcu

Opublikowano

kto mi wyjaśni czemu Polska sugeruje się cenami od szwabów ? czemu oni rządzą jaka cena będzie w Polsce? 2 ubojnie u szwabskich nie biją to w Polsce cena spada o 20 groszy. tucznik tani jak barszcz prosie drogie jak chu bo ojro 4.31. gdzie tu jest jakaś logika ?

Opublikowano

Mała giełda bez zmian
Jak to dlaczego bo Polacy nigdy nie mogą nic sami zrobić tylko zawsze musi być jakiś przydupas no a w prasie rolniczej czy artkulach w internecie oczywiście piszą ze Niemcy dyktuja ceny bo są największym producentem wieprzowiny szkoda że nie mają jakoś wielkiego wpływu na rynek frnacji Włoch Hiszpanii

Opublikowano

U mnie dzisiaj 4,5 netto, także -0,1 od ostatniej sprzedaży i marudzenie że przerośnięte bo średnia waga wyszła 126 kg
Chociaż pytali czy nie mam więcej w niedługim czasie, także nie przepełniony chyba rynek.

Opublikowano

126 kg i przerosniete niech se puknie w głowę ten kupujący. Super waga u mnie odbiera to powiedział do 135 kg może być, choć wiele razy już sprzedawalem partie o wadze średniej 128-129 kg i były tam zawsze smoki po 140-150 kg i nic nie mówił

Opublikowano

126 kg i przerosniete niech se puknie w głowę ten kupujący. Super waga u mnie odbiera to powiedział do 135 kg może być, choć wiele razy już sprzedawalem partie o wadze średniej 128-129 kg i były tam zawsze smoki po 140-150 kg i nic nie mówił

To macie dobrze u nas waga półtuszy musi mieścić w przedziale 78-105 czyli około 100 do 127,5 na żywą.Przekroczysz o 100gram czyli półtusza 105,1 i już 50 gr na kg w plecy i przy takich różnicach dopiero szlag może człowieka trafić,i wszyscy kupujacy tego pilnują,okazja żeby oskubać z ceny

Opublikowano

No to u nas na skupie nawet do 150kg kl1 i jadą do Łukowa .

Opublikowano

To macie dobrze u nas waga półtuszy musi mieścić w przedziale 78-105 czyli około 100 do 127,5 na żywą.Przekroczysz o 100gram czyli półtusza 105,1 i już 50 gr na kg w plecy i przy takich różnicach dopiero szlag może człowieka trafić,i wszyscy kupujacy tego pilnują,okazja żeby oskubać z ceny

to do SENATORA oddajesz???

Opublikowano

No to u nas na skupie nawet do 150kg kl1 i jadą do Łukowa .

Na tych to handlarze najlepszą kasę trzepią bosą odbiorcy co tylko takiego tucznika szukają

Opublikowano (edytowane)

To sprzedawaj na żywą

Na żywą to lepiej rzucić tą hodowlę w diabły,gdzie dostanę za  5szt 4,70 netto,obecnie.Senator kończy skup i zamyka ubój z dniem 24 luty i po 17 latach współpracy d..a. Prawdopodobnie z dniem 1 marca podpisujemy umowę z ciekawą firmą:Pini beef s.c na takich samych warunkach jak z senatorem ,oby to wypaliło

Edytowane przez ws71
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v