Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Dzisiejszy SMS:
"W zwiazku z wprowadzeniem programu Pasze bez GMO dla wszystkich dostawcow dodatkowa premia za miesiac czerwiec 0,04 zł do litra

Edytowane przez PATr
Opublikowano (edytowane)

Tylko centrala dostała, bo z Baranowa cisza? Co z tym non gmo w końcu będzie? Ktoś coś słyszał o tym programie?

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Nic nie wiadomo, na 99,9% mlekovita zmieniła taktykę podawania ceny za mleko, od 3 miesięcy z miesiąca na miesiąc podawali że cena bez zmian po tygodniu wcześniej aż do dziś gdzie przysłali SMS o cenie miesiąc w przód tak jak to robi np. Hochland

Opublikowano

ktoś z dostawców z Mlekpolu dostał listę dostawców pasz? U mnie cisza w sprawie tej list, a do tego podobno sano chce iść do sądu w sprawie non gmo, że mleczarnia nie chce ich dopuścić do sprzedaży pasz dla dostawców mleka czy coś w tym rodzaju.

Opublikowano

Dzisiejszy SMS:

"W zwiazku z wprowadzeniem programu Pasze bez GMO dla wszystkich dostawcow dodatkowa premia za miesiac czerwiec 0,10 zl/litr osm Mlekowita"

JA dostałem sms że podwyżka ale o 4 gr oddaje mleko do centrali to czemu u ciebie 10gr.

Opublikowano (edytowane)

Ja tak samo 4grosze coś mi się wydaje że to chyba jakaś pomyłka jakie non GMO i to niby od jutra parodia mogą mnie cmoknac jak mam 10 ton soji GMO. Jeśli to prawda i ci klaskacze z rady to przyklepneli na taczkach chyba wyjadą

Edytowane przez Gość
Opublikowano

PATr tydzień przed czym? do mnie tak przychodziły SMSy (centrala)
cenę za styczeń i luty podawali na koniec miesiąca w marcu podali w środku a teraz maj i czerwiec podają cenę na początku miesiąca

31. stycznia - cena za styczeń
02. marca - cena za luty
20. marca - cena za marzec
06. kwiecień - cena za kwiecień
02. maj - cena za maj
30 maja - cena za czerwiec

Opublikowano (edytowane)

Ale zamieszanie zrobiłem, nie wiem jak napisałem te 10 gr, miało być 4 gr, już poprawiłem

@up
Mlekovita zawsze podawała cenę czy to w górę czy w dół na koniec miesiąca za miesiac poprzedni, właśnie od marca zaczęli coraz wcześniej aż teraz doszło do takiego momentu że cena jest podawana na miesiąc do przodu

Edytowane przez PATr
Opublikowano

Dziś jest rada w mlekovicie więc pewnie dziś zatwierdza to o czym wczoraj już powiadomili... non GMO ma wejść za ok 3 miesiące informacja z skupu

Opublikowano

no tak jak w lolwiczu niby jakies szkolenia byly  tylko u nas nikt nie wiedzial a teraz 2tyg przed wejsciem oswiadczenia do podpisania ale "niby" obowiazywac ma od 1 wrzesnia i kto do tego czasu nie podpisze wypowiedzenie umowy a od czerwca trzeba juz zbierac faktury na pasze non GMO bo rzekomo w 3 mieisace maja sie wyczyscic silosy z GMO takie rzeczy mozna uslyszec w lowiczu hehe takze faktury jakies sie zalatwi i to bedzie jedyna zmiana w zywieniu moich krow ale mleko na polce bedzie juz NON GMO :)

Opublikowano

Chciałeś chyba powiedzieć rada nie ma nic do powiedzenia...

Opublikowano

Jeśli od jutra miałby obowiązywać zakaz co wynikalo z tresci sms była by na pewno ruszona. Ale na szczęście tak nie jest także nie ma tematu.

Opublikowano

Ja za maj doje poniżej 1,2 zł także...

Póki takie mleczarnie jak Twoja będą samodzielnymi podmiotami w takiej wielkości jak w chwili obecnej to własnie tak będą płacić. Ponieważ podmiot w takiej wielkości w starciu z praktykami jakie stosuje dzisiaj handel to właśnie Wy rolnicy za to płacicie.  Oczywiście towar się sprzedaje ale po jakich opłatach i na jakiej marży. Także tylko duży silny podmiot możne stawić czoła temu wyzyskowi sieci handlowych. Pieniądze rolników zamiast zostać na Polskiej ziemi są transferowane do niemiec i portugaii!! (napisane z małej z braku szacunku)

Opublikowano

No tak zapomniałem że kierowcy to w wielu OSM to pierwsza po prezesie siłą rządząca. Znam przypadki gdzie ich działania doprowadziły do upadku spółdzielni. Błędnym myśleniem jest to że po przejęciu kierowcy stracą pracę stracą ale lewe dochody!!! Ktoś kto dziś przejmuję mniejszy podmiot myśli długookresowo chce zainwestować, zwiększyć produkcję, dać lepsze płacę pracownikom, płacić lepsze ceny za surowiec skupować go i przerabiać co raz więcej. Niech koledzy z takich mleczarń jak np OSM Żuromin, SM Sudowia, czy podmioty Mlekovity na Podkarpaciu wypowiedzą czy mam rację.  

Opublikowano

Skorzystali ci co byli uczciwii, ci co kradli i do pracy przychodzili odpocząć to stracili

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v