Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

robcio ale Radomsko to nie Łowicz to po pierwsze a po drugie to napisałem jak jest od dawna. Cena teraz odbiega na niekorzyść wg. spomleku ale jak było źle to Spomlek mógł Radomsku buty lizać... A tak wogóle to może babka Ci srała jak miałeś przy 'swoich litrach' 1.1zl

Opublikowano

@bodzio1106 prawie wszystko się zgadza ale moja najniższa cena w tym roku to 1,17zł przez jeden miesiąc, czyli fakt mialem mniej od Ciebie ale o 2 grosze a teraz mam więcej o 30. Jak się tak upierasz to policz średnią cenę za 2016 i wszystko się wyjaśni

Opublikowano

tak to już jest ze gimnazjalistom ciężko utrzymać nerwy na wodzy i do tej najniższej ceny tez parę groszy dołożył bo odstawiam do Łowicza i wiem jakie ceny byly i nie przez jeden miesiac tylko 3 bo maj ,czerwiec ,lipiec od sierpnia bylo dopiero 10gr podwyzki widocznie niedokladnie podslyszał jak rodzice rozmawiali

Opublikowano

To ile by wyszło w Radomsku przy 20tys bi 3,4 tł 4,4?

Za styczeń policzylem Ci to miałbyś 1.35 zł netto z ocena krow(1 gr). Ale jakbyś oddał powyżej 20001 litrów dostałbys +3 gr. I jakbyś miał udziały to +3 gr.

A koledzy nie wiecie czy można negocjować cenę w Radomsku? Np jakaś umowa czy coś? Czy tylko cennik obowiazuje i koniec.

Opublikowano

widzę @komodo że Ty jesteś z tych którzy niewiele mają, wyników dobrych też nie osiągają a pomimo tego uwazasz ze jesteś najmądrzejszy brawo, gratulacje!!!! Łowicz z konkretnymi dostawcami rozmawia indywidualnie a dla takiego pionka zostaje cennik

Opublikowano

@robcio styczeń luty marzec 1.3pln, kwiecień maj 1.25pln, czerwiec 1.19 pln, lipiec 1.24pln, sierpień 1.29 pln, wrzesień 1.34pln, październik 1.37pln, listopad 1.43pln, grudzień 1.59 pln- ceny brutto. Dwa lata temu jak ceny zaczęły mocno spadać my mieliśmy cenę negocjowaną i umowę na rok na 1.72pln. Wszyscy mieli dookoła ledwo złotówkę czy powyżej A my mieliśmy tyle. Czemu jak taki mądry jesteś to czemu do Spomleku nie przeszedłeś w maju czy czerwcu???? Nie jestem takim potentatem jak Ty ale widocznie aż takim kmiotkiem nie jestem

Opublikowano

Dopłaty do 1 litra za wielkość dostaw:
przy dostawie do 3000L mleka - 10 gr
przy dostawie od 3001L do 6000L - 12 gr
przy dostawie od 60001L do 10000L - 14 gr
przy dostawie od 10000L do 15000L - 16 gr
przy dostawie od 15001L do 20000L - 18 gr
przy dostawie od 20001L do 30000L - 20 gr
przy dostawie powyżej 30000L - 22 gr

Czyli wzrasta 2 gr za powyżej 20

Opublikowano (edytowane)

ceny ida do góry

Edytowane przez Gość
Opublikowano

łowicz miał podnieść o 5 gr za grudzień ale dzień przed radą stwierdzono że pozostaje bez zmian i niby na tą decyzję miał wpływ lekki spadek na giełdzie z tym ze rynek krajowy idzie cały czas w górę. nie mam pojęcia o co w tym chodzi ale skoro taki podmiot jak łowicz zastanawia się z podwyżką 5 gr jak dookoła wszyscy podnoszą to coś jest nie tak. a indywidualnych podwyżek to chyba zbytnio nie ma bo kilkunastu dużych odeszło i jakoś nie próbowano ich powstrzymać ceną

Opublikowano

widzę @komodo że Ty jesteś z tych którzy niewiele mają, wyników dobrych też nie osiągają a pomimo tego uwazasz ze jesteś najmądrzejszy brawo, gratulacje!!!! Łowicz z konkretnymi dostawcami rozmawia indywidualnie a dla takiego pionka zostaje cennik

indywidualnie to ty mozesz z rodzicami negocjowac ile czasu bedziez mógł spedzic przed komputerem ktory dostales na gwiazdke i sie odrazu zarejestrowales na forum i wprowadzasz niezdrowa atmosfere .A to co mam w zupelnosci mi wystarcza nigdy glodny spac nie poszedłem i na co nieco zostaje

Ja tez nie wierze ze prezes dokłada pod stolem bo wystarczyloby wprwadzic zmiane w cenniku nowy prog np pow 100tys dla konkretnych rolnikow(taki przyklad tylko bo moze to byc 80 tys to juz do ustalenia) i wtedy nikt by mu nic nie zarzucił bo kazdy ma prawo odstawiac ponad 100tys i tez zalapalby sie na taka cene a jesli juz tak twierdzi niech to udowodni.

Opublikowano

A ile płaci Lactima ? Ktos oddaje do nich ? Jak Działdowo się łączyło to był wybór MLEKOVITA albo Lactima ale nikogo nie znam co do nich oddaje

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v