Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam prośbę do wszystkich którzy posiadaja jakieś informację na temat zalet i wad (plusów i minusów) tego modelu, prosze o dane techniczne, awarie i wogóle na co zwrócić uwage przy kupnie ponieważ mam okazję kupic ten model z 1982r.

z góry dziękuję

Opublikowano

kolega ma MF 2640 to podobny ciągnik tylko mocniejszy a jak się sprawuje to zbytnio nie wiem ale jest to jego najmocniejszy ciągnik i robi całą ciężką robotę

Opublikowano

Ciągnik ten posiada skrzynię biegów z mechanicznym rewersem, na forum przeczytałem że taką samą skrzynię mają niektóre Renault-y, I oczywiście jak to w Fergusonach silnik Perkinsa.

Opublikowano

Spalanie głownie zalezy od nogi operatora i sprzetu podczepionego do ciagnika. Jesli 6 garowego silnika nie obciazysz odpowiednio to bedzie ci chlał duzo. Do tego ciagnika 4 skibowy plug obrotowy 4x40, 3m agregat uprawowo siewny nawet aktywny, lub uprawowy 4.5-5m bedzie akurat.Nie wiem jakie masz ziemie ale podałem przyklad na srednie ziemie.

Jeden znajomy kupil NH TM120 i narzeka ze mu duzo pali,ale nic w tym dziwnego bo zaczepia do niego kultywator 3m i plug 4x35 UG. Tak wiec dobrze dobrany sprzet to połowa sukcesu.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez sznajdik
      Jak w temacie wie ktoś jak fachowo ustawić prawidłowy kąt wtrysku tu akurat mf 3060
    • Przez manik
      Witam
      Problem leży w pompie Lucas, wycieka paliwo na zaznaczonym na zdjęciu elemencie.
      Jak zniwelować ten wyciek? Czy tą śrubę z talerzem można wykręcić samemu (i jaką spełnia funkcję?) czy niezbędny będzie mechanik/pompiarz? Podejrzewam że jest tam jakiś oring który przepuszcza paliwo?

• Przez marcin80wlkp
      Mam wyciek z pompy paliwowej z elementu zaznaczonego na zdjęciu na żółto. Można tym obracać dookoła i wtedy paliwo wylatuje mniej lub bardziej. Za co jest on odpowiedzialny? Czy dostanę gdzieś coś takiego, nowego? Czy można to ewentualnie wykręcić i zaślepić? Z góry dziękuję za pomoc.

• Przez KamilMF
      Kupował ktoś z użytkowników forum dokumentację od tego sprzedającego ? Chciałbym wiedzieć czy te tłumaczenia są dobre. https://www.olx.pl/d/oferta/massey-ferguson-serii-5400-serwisowa-instrukcja-napraw-j-pol-CID751-IDJOmxl.html
    • Przez Danioboss
      Cześć. Mam problem z Fergusonem 3610. Podczas przełączania na zająca czuć jakby bieg był załączony ale nie jedzie na żółwiu jedzie prawidłowo czasami nie chce ruszyć na 1 biegu. Elektrozawór sprawny. Wymieniony czujnik żółw zajac. Kontrolki świeca się prawidłowo. Cisnienie na gniazdach diagnostycznych w normie. Rok temu zalany nowy olej wraz z filtrem. Wszystko w miarę chodziło.
  • Dodaj nową pozycję...
v