Skocz do zawartości

Opinie na temat ciągników Case

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja posiadam taki ciągnik, pracuje z ładowaczem czołowym, posiada skrzynie zsynchronizowana, w pełni mechaniczną 16/8. Sprzęgło jest podwieszane, jest załączane przez linkę, jak na razie nie mam problemów ze sprzęgłem, aczkolwiek trochę problemów z przednim mostem, ale jest już OK. Mam go już 6 lat.

A co konkretnie chcesz o nim wiedzieć?

Opublikowano

mam do was zapytanie : jaki ciągnik polecilibyście mi o mocy od 100 do 130(135)KM? chciałbym się dowiedzieć coś o ilości spalania na godzine w ciężkiej pracy w polu oraz o eksploatacji. zastanawiam sie nad markami : case new holland john deere masey ferguson(z tych nowych)?

Opublikowano

Mam pewien problem w ciągniku case mxm 190 wyświetlił mi się na głównym ekranie błąd: E8C (co do pierwszego znaku nie jestem pewien ponieważ wyglądał jake bez górnej kreski ) dodatkowo wyświetlił się błąd P34 towarzyszy temu zmiana dżwięku silnika i spadek jego mocy, dodam jeszcze że ciagnik chodził już w czasie sezonu zgasiłem go na 30 min i kiedy go odpaliłem to właśnie stało się to co opisałem powyżej

Opublikowano

Witam serdecznie.

Chciałbym się zapytać o opinie na temat case mx 100 bądź mx 135. Mam zamiar kupić własnie coś takiego wcześniej zainteresowałem się serią CS ale usłyszałem parę negatywnych opinii na ich temat, jednoczesnie polecono mi serię mx podobno jest niezawodna. Czy ktoś mógłby się jakoś odniesc do tego. Ogólnie rzecz biorąc potrzebuję ciągnik w przedziale mocy od 100 do 140 najlepiej zeby było jednak bliżej tej większej wartości a do wydania jakieś 70 tys.

Byłbym wdzięczny za pomoc w podjęciu wyboru.

Opublikowano

czesc

kupiłem tydzien temu ciagnik case cx80 przy kazdym uruchomieniu zapala mi sie kontrolka przy przelaczniku od podnoszenia ramion i ciagle miga probowalem regulowac pokretlem wysokosci podnoszenia i dalej miga druga sprawa jaki poziom oleju w moim ciagniku na miarce poziomu oleju hydraulicznego jest znacznie wiecej ponad poziom czy ktos moze mi pomoc z gory dziekuje.

Opublikowano

czesc

kupiłem tydzien temu ciagnik case cx80 przy kazdym uruchomieniu zapala mi sie kontrolka przy przelaczniku od podnoszenia ramion i ciagle miga probowalem regulowac pokretlem wysokosci podnoszenia i dalej miga druga sprawa jaki poziom oleju w moim ciagniku na miarce poziomu oleju hydraulicznego jest znacznie wiecej ponad poziom czy ktos moze mi pomoc z gory dziekuje.

:unsure: poziom oleju hydrauliki sprawdza się przy pracującym silniku, kolego :rolleyes:

Opublikowano (edytowane)

Przecież był wielkokrotnie opisywany więc jest to podsumowanie opinii użytkowników, więc proszę o cofnięcie ostrzeżenia.

Edytowane przez radix8
Opublikowano

Ja mam case JX90 i złego słowa na niego nie powiem pracuje głównie z ładowaczem, jesienią ciągal pług 4x50 i wtedy dosyc sporo spalił bo około 20/h ale pola też ubywało, na zegarze niespełna 1000 przepracowanych godzin bez żadnej awarii , jeszcze w tym roku będziemy brac kolejny ciągnik, nie wykluczone że to również będzie case ;)

Opublikowano

Witam serdecznie.

Chciałbym się zapytać o opinie na temat case mx 100 bądź mx 135. Mam zamiar kupić własnie coś takiego wcześniej zainteresowałem się serią CS ale usłyszałem parę negatywnych opinii na ich temat, jednoczesnie polecono mi serię mx podobno jest niezawodna. Czy ktoś mógłby się jakoś odniesc do tego. Ogólnie rzecz biorąc potrzebuję ciągnik w przedziale mocy od 100 do 140 najlepiej zeby było jednak bliżej tej większej wartości a do wydania jakieś 70 tys.

Byłbym wdzięczny za pomoc w podjęciu wyboru.

Case Mx już był opisywany na forum,proponował bym zobaczyć na forum w odpowiednim dziale.A co mógłbym doradzić przy zakupie MX to możliwie rocznikowo najmłodszy,amortyzacja przedniej osi,oponki 540/650 oraz tylny zaczep na sankach ,wygodniejszy.A ogólnie seria MX jest bardzo udana,przyjemnie się tym pracuje i jest oszczędny w paliwie.