Skocz do zawartości

Dobór pługa do jd 3050

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Po co tworzysz od razu 2 tematy !? ;)

A jeśli chodzi o plug to myślę ze może być czwórka obrotowa, no ale plug a plug wszystko zależy od wagi, no i szerokosci roboczej. Wydaje mi się, żę kverneland ES95 byłby odpowiedni jeśli chodzi o udźwig jednak w grę wchodzi jeszcze to, jaka ziemie posiadasz.

Opublikowano

My mamy Jd 3130 ta sama moc ciągamy nim pług 5*35 zagonowy po górzystym terenie i idźe bez problemu, jeśli chodzi o zagonowy to polecam taki a w obrotówce to wydaje mi się że będzie większe zużycie paliwa bo szerzej nie orasz a ciągniesz większy ciężar ;)

Opublikowano

Myślę że za około 10tyś powinienem już kupić jakąś używke?raczej nie mam większych górek teren jest prosty tylko że są również krótkie kawałki więc 5 skib raczej odpada.

Opublikowano

Kup sobie jakis 4x40. Ja do tej pory ciagalem Krona Mustanga 3x50 ale byl troche za maly i dokupilem skiby do obrotu i bede robil 4x50. Ciaga to bede JD 3140 wiec bardzo podobnym. Polecam Krona bo czesci tanie i bardzo lekko sie ciaga, ladnie kryje.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Konrad_Jestem
      Poszukiwana osoba lub firma, która podejmie się wyklepania takich odkładnic. Mogę przywieźć i zostawić jako formatkę. Częstochowa i okolice 

• Przez Konrad_Jestem
      Poszukiwane informacje na temat tego pługa.
      2 obrotowa, obrót mechaniczny, na ramię wybite huard
      W zestawie do niego dostałem dużą sprężynę.

• Przez duda
      Witam. Czy istnieje możliwość abym do swojego pługa z liniowaniem na kostce pamięci dodał Vario ? Pomijając cel Vario (zmiana punktu ciągu itp) czy da się sterować osobnymi przewodami siłownikiem od liniowania bez wchodzenia w obwód obrotu z liniowaniem.
    • Przez davidek_20
      Proszę o kontakt do osoby, która posiada Instrukcję użytkowania i obsługi oraz katalog części ze  załączonego zdjęcia. Na chomikuj.pl znalazłem jedynie strony z tej instrukcji dotyczące katalogu części - brak stron 2-37. Proszę o pomoc.

• Przez AndrzejMikulewicz
      Witam jestem od niedawna posiadaczem używanego pługa obrotowego cztero skibowego marki kuhn. Nie mam pojęcia jak zmienić szerokość orki skiby z 35cm na 40cm. Może któryś z kolegów miał do czynienia z tym plugiem i wie jak to zrobić?
  • Dodaj nową pozycję...
v