Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, adrian123473 napisał:

Witam chce złozyć wniosek na mlodego rolnika czy wielkosci ekonomiczna te 13 tys euro musi byc gospodarstwa moich rodziców czy mojego kture czesc bd mial przepisanego ?

To co podasz w roku bazowym w BP.

Edytowane przez dzikidaniel
Opublikowano

Wielkość ekonomiczną będziesz miał liczoną z działek które podasz w biznesplanie. Tych które rodzice na Ciebie przepiszą. Także jeszcze można kombinować z upawami jeśli wniosek na dopłaty złożą oni a Ty na młodego po 15maja.

Opublikowano

U mnie do 18 kwietnia maja czas, a wniosek jeszcze nie ruszony, a Pani która się tym zajmuje nie ma :D dopiero po świętach się zajmą, no brak słów, jak myślicie wyrobią się? 

Opublikowano
10 godzin temu, waldii1 napisał:

Wielkość ekonomiczną będziesz miał liczoną z działek które podasz w biznesplanie. Tych które rodzice na Ciebie przepiszą. Także jeszcze można kombinować z upawami jeśli wniosek na dopłaty złożą oni a Ty na młodego po 15maja.

Z działek i zwierząt

Opublikowano

Dzisiaj dzwoniłem do OR Łódź do osoby która prowadzi mój wniosek, jeżeli warszawa nie zleci kontroli to w piątek 06.04  wniosek o płatność I raty  jest wysyłany do warszawy. Składany był 5.03.2018.

Opublikowano
1 godzinę temu, situ14 napisał:

Dzisiaj dzwoniłem do OR Łódź do osoby która prowadzi mój wniosek, jeżeli warszawa nie zleci kontroli to w piątek 06.04  wniosek o płatność I raty  jest wysyłany do warszawy. Składany był 5.03.2018.

Jaka może być kontrola przed płatnością I raty?

Opublikowano

panowie co do sprawozdania z biznes planu co trzeba przygotować ? znaczy wiem tyle...::::  co jest obsiane (ale na 2018 czy co było na 2017 ?) i stan zwierząt ( ale na 2018 ? czy z 2017 ?) Wie ktoś może brałem 3 lata temu młodego 

Opublikowano

freetaxi, wrzucałeś kiedyś pdf/arkusz jak ma wyglądać prowadzenie zabiegów agrotechnicznych. Mógłbyś ponowić to, bo nie umiem tego odszukać? Może ktoś inny ma wzór jak to ma dokładnie wyglądać? Z góry dziękuję!

Opublikowano

Po co wszyscy? Jak masz plan nawozowy, to tak. Przeczytaj decyzję, którą otrzymałeś. Tam jest napisane, czy jesteś zobowiązany do prowadzenia rejestru, czy nie.

Mi powiedziano, że nie tylko nawożenie wpisywać, ale też uprawę gleby - po co? Nie mam zielonego pojęcia.

Opublikowano (edytowane)

Mi w odr i arimr Poznań mówili, że wszystkie zabiegi chemiczne tj siew (zaprawy), nawożenie mineralne oraz organiczne i ŚOR

EDIT: Mam plan nawozowy za 1 pkt ;)

Edytowane przez sumek666
Opublikowano (edytowane)

Kiedyś w tym wątku ktoś pisał że tylko poprzednie nabory muszą prowadzic ten rejestr. Nabór 2017 nie musi chyba

Edit. Moje niedopatrzenie. Tak jak LTZ55a napisał, w decyzji jest napisane czy trzeba prowadzic

Edytowane przez emergency12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v