Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U nas też biorą tylko że ilości cało samochodowe minium 26T,a moje 5T jęczmienia nikt nie chce :(

Jak są chętni to zapraszam,po 650 PLN oddam,suchy i czysty woj.śląskie.

sporo firm w śląskim skupuje bezproblemowo- dzwoń do karmexu na przykład ;)

Ja bym wziął, ale mam wszystkie silosy pełne, zapas na 2 lata paszówki.

Opublikowano (edytowane)

Żyto konsumpcyjne-850zł (tydzien temu sprzedawałem za 760zł)

Pszenica paszowa.-760zł

Pszenica konsumpcyjna- 860-900zł

Ceny Brutto

Edytowane przez Eryko
Opublikowano (edytowane)

fajsławice woj lubelskie . kupcy dziś oferuja 550zł /t za pszenice bez sprawdzania parametrów. rolnków chętnych do sprzedaży pszenicy nie brakuje

Edytowane przez jarekzxc
Gość Profil usunięty
Opublikowano

U mnie konsumpcyjna od 850-890zl a paszowka 590-530

Opublikowano

pszenica pod koniec sierpnia bedzie po 650 max paszowa a juz wam powiem ze wielkie glowy ustalily cene kukurydzy suchej na poziomie 700 wiec sobie policzcie transport zakup i suszenie...mokra bedzie max po 300zl i mocno kukurydza pociagnie cene pszenicy w dol...

Opublikowano

Nie no znowu TY !!! Księciu płacą ci z pisanie takich bzdur ?

Pożyjemy, zobaczymy ;)

Opublikowano

Nie no znowu TY !!! Księciu płacą ci z pisanie takich bzdur ?

Pożyjemy, zobaczymy ;)

qrde rewelacyjne zbiory w kanadzie rzepaku i kukurydzy...cy wy naprawde myslicie ze na Polsce swiat sie konczy??? dziecmi kaczora jestescie?? obserwujcie swiat i wiazcie fakty...

Opublikowano

@ksiaze jestes jakimś czarnoksiężnikiem z kryształową kulą, czy jak? Nie mów hop z kukurydzą bo jeszcze nic nie wiadomo – to ze pięknie teraz wygląda, bo było mokro i ciepło to jedno, a to że przez dostatek wilgoci przez czyste lenistwo nie wykształciła zbyt długich korzeni i przy suszy, która można już powiedzieć trwa nie pociągnie zbyt wiele wody - to drugie. Poza tym kanada nie leży między woj. zachodnio-pomorskim i kujawsko-pomorskim i cena transportu jest tez istotna. Że zacytuję cię ze strony 45 tego tematu „za maly jestes zeby w taka polityke sie wdawac:)” co widać na załączonym obrazku i co zweryfikował ostatni rok cenowy. Ja bym się wstydziła dalej wypowidac

Opublikowano

@książe, dla kogo ty spekulujesz? Aż strach pomyśleć co zrobi user podatny na twe sugestie. Transport morski z ameryki do europy to około 100zł/t, z Ukrainy można kupić pszenicę konsumpcyjna z dostawą po ponad 900zł, ale ile oni tego mają jak od nas kupują żyto konsumpcyjne? Pszenica paszowa niby wpłyneła do portu po około 650zł/t z dowozem w każde miejsce kraju. Czyli można z tego wywnioskować że ceny zbóż paszowych będą w granicach 600-700zł, konsumpcja 850-900netto czyli lekko ponad Matif, ale tacy ekonomiści jak my to możemy co najwyżej śledzić i poddawać się prawom rynku który nas o cenę pytać nie będzie. Jak widać na giełdach finansowych w ostatnich dniach wszystko może się zdarzyć.

Opublikowano

transport morski powiadasz drogi jest?? :) dowalilas do pieca ostro...

Widać tak jak potrafisz wnioskować (str 45) tak i czytać - jak wół napisaną mam płęc pod loginem. Oczywiście z tą ceną nie skomentuję... Jesteś jak nasz polityk rzucający słowa na wiatr, a na koniec i tak najmądrzejszy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v