Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy słyszeliście o jakiś prognozach cen zbóż w żniwa bo już w mediach zaczynają straszyć że ceny spadną , że wielki urodzaj ,że import itp -propaganda ?

Opublikowano

Mówiom mówiom a i tak zawsze no prawie zawsze jest inaczej

Opublikowano

Pszenicę jakościową handluję po 480 zł, jęczmień paszowy idzie jak woda 450 a ceny rosną ,pszenżyto ok 400 jest zainteresowanie, pszenica paszowa po 42-30 zainteresowania brak.pozdrawiam

Opublikowano

Do mnie dzwonili z Agroloku i za pszenice jakosciowa,ale o bardzo wysokich parametrach to mowil,ze nawet do 600 zl moga dac. A Komplex Mlyn w Wagrowcu tez podobno podniosl cene z 450 do 500 zl netto za pszenice.

Opublikowano

Odpowiadam Bartkowi próby wychodzą od 28-32 % gluten, opadanie 220-260, gęstości nie znam, ale na sitach wypada bardzo dobrze, nie są to wyniki rewelacyjne u nas wyskoczył 2 dniowy deszcz przed żniwami, parametry poleciały w dół. Młynarz twierdzi że w naszych stronach nikt lepszego zboża nie przywiózł. Wpoprzednim roku gluten najniższy miałem 36 % a opadanie 260-300 sekund. Odmiana bogatka , jestem w trakcie sprzedawania i plon z zcała pewnością wychodzi 9 t/ha. Zeby tak lepiej płacili. Chciałbym zapytać jeszcz jak u was cena jęczienia, czy jest zainteresowanie ? Mam sporo do sprzedania dlatego pytam.

Może i cena się ruszy ale nieznacznie, wolę teraz sprzedawać a nie w mróz dygotać. U na najwięksi prodcenci nie sprzedają czekają na lepszą cenę, dają lepszą cenę ale muszą być parametry konsumpcyjne a z tym kłopoty będą, żeby nie zrobili zdziwka.

Widzę że wiesz o czym mówisz, może kiedyś pogadamy o uprawach na gadu, gdybyś wszedł na gadu to się nie przestrasz z dzieckiem mamy wspólne, tak moja dola.pozdrawiam

Opublikowano
Pszenicę jakościową handluję po 480 zł, jęczmień paszowy idzie jak woda 450 a ceny rosną ,pszenżyto ok 400 jest zainteresowanie, pszenica paszowa po 42-30 zainteresowania brak.pozdrawiam

a skąd jesteś?? duże masz ilości pszenicy paszowej i jęczmienia paszowego??

Opublikowano

mam do sprzedania ok 60 t jęczmienia ,pszenicę praktycznie już sprzedałem, czekam na cenę min. 500 zł/t. U nas są strony "blondynkowe" i zaintersowanie będzie, tym bardziej że prosięta na targach idą jak woda po 380 zł za parę, jak ktoś ma do sprzedania zapraszam w nasze strony, mój kolega0 co produkuje prosięta mówi że ma zamówienia do końca marca.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v