Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie tez drozeja zboza,pszenica paszowa skoczyla z 790 na 810 a jeczmień z 730 na 770 ceny brutto

Opublikowano

Ach, co niektórych trafia jak jest podwyżka. Trzeba było nie sprzedawać... Rozumiem sytuację, iż każdy chciałby sprzedać po jak najwyższej cenie oraz aby reszta sprzedała po niższej. Całe szczęście tak nie jest. Zaczęli do mnie dzwonić po pszenicę, więc wiedz, że coś się dzieje :D :D

Opublikowano

ja ze bożami będę czekać jakoś na maj... Panowie będzie bieda!!! Młyny będą się zabijać o zboże! Patrząc na to co się dzieje w Wielkopolsce i Kujawsko-Pomorskim to jak widzę że ktoś oferuje 790zł za pszenicę to śmiać mi się chce! Zobaczycie co będzie się działo później. u nas w regionie ludzie mieli piękne pszenice i pszenżyta... wszystko pod pług! A wiadomo że jare plonuje o wiele mniej... Tak więc bilans zbożowy (nie ważne co by to nie było) będzie o wiele mniejszy tego roku... Tak więc spokojnie spokojnie... najgorsze dopiero będzie nadchodzić... Skoro nawet w Strzelcach itp itd wymarzły pszenice to zastanawiam się skąd będą kwalifikaty zimowego do siania... Lepiej już teraz o tym pomyśleć żeby we wrześniu nie wylądować z ręką w nocniku... Tak więc spokoju życzę...

Ja teraz sprzedaję jęczmień do siewu okolicznym rolnikom po 1000zł za tonę...myślę że nie jest to wygórowana cena... A tych co chcą kupić po 800zł odsyłam do centrali.

Opublikowano

nie ciesze sie bo mi też wszystko zimowe wymarzło i musiałem przesiewać... Dlatego też uważam że moja cena nie jest jakaś kosmiczna...

popatrz wyżej ktoś pisał o pszenicy za 3000zł tak więc raczej nie ma porównania...

Opublikowano

Kolega panczo masz rację , że cena 1000zł/tona to jest cena nie wysoka ale te wysokie ceny jarki po 200-300zł jęczmienia po 140-160 zł to napędzają tzw psełdo rolnicy którzy bogacą się na masowym nieszczęściu ludzi Sam sprzedałem jarkę niby rolnikowi za 1100 zł wyczyszczoną i jeszcze płakał żeby mu opuścić 50zł na worki bo ostatnie pieniądze a za 2godz jest ogłoszenie w internecie na naszej lokalnej stronie , że sprzeda jarkę po 2300zł , więc postanowiłem obcym nie sprzedawać tylko jak coś to swoim Właśnie przez takich ludzi są takie ceny kosmiczne

Opublikowano (edytowane)

http://www.anonse.com po co przepłacacie, wybierzcie rzeszowski płody rolne lub materiał można kopić jarkę za 80-120zeta niech nasi zarobią

Ps tam u dołu są litery i aby wyświetliło pszenice trzeba kliknąć na "p" czasem jest dużo ogłoszeń na literę "p" i trzeba kliknąć u dołu na strzałkę w prawo pzdr

Edytowane przez dammat
Opublikowano (edytowane)

na matifie i cbocie(tutaj cena juz zbliża sie do granicy 700zł/tona) cena codzienie trochę w dół u nas tylko jare zboże drogie

Edytowane przez thug
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v