Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe MŁYN S.C.

Marcinkowskiego 7

63-000 Środa Wielkopolska

jak z wypłacalnością i czy pożniej próbki z przyczepy nie okazują się podejrzanie słabsze niż z woreczka ? ;)

któryś kolega wyżej napisał ze gołańcz daje 850 ale to chyba brutto albo masz o wiele lepsze parametry bo ja dziś dzwoniłem i za konsumpcje dają 810 netto

Edytowane przez cipekfan69
Opublikowano

U nas dzisiaj w Lubelskim pszenica staniala ...

była po 78 a teraz płacą po ok 73

żyje nadzieją że bedzie lepiej

Ja jakoś w lubelskim nie widzę obniżek, a wręcz przeciwnie. Na wymianę zaczeli płacić po 800 brutto za paszówkę

Opublikowano

To było do przewidzenia. Muszą w końcu zarobić gdy rolnik jest zmuszony sprzedać swój dorobek aby kupić środku do dalszej produkcji.

Dlatego też najrozsądniejszym wyjściem było sprzedawanie jeszcze tydzień- dwa tygodnie temu. Obecnie obserwuję kolejki w skupach, a powracające ciągniki wiozą na swych przyczepach nie co innego jak tylko nawóz, tj. troszkę nawozu.

Opublikowano

oj ceny w tym tygodniu poszły faktycznie ostro w dół i zapewne narazie będzie trend spadkowy ponieważ większość osób wypycha towar ażeby posiąść pieniądze na zakup środków do produkcji ... ;|

Opublikowano (edytowane)

W rolnictwie trzeba umieć przewidywać i mieć trochę szczęścia. Ale sami sobie jesteście winni jak pszenica w żniwa jest po 800 netto i ładnie sypie, to co tu się zastanawiać droższa wiadomo że nie będzie (a przynajmniej spekulanci nie pozwolą bo jak każdy ma dostęp do ziarna, to choć nie wiem jakie by były braki z poprzednich lat to nie dadzą zarobić nam tylko sobie). Dlatego ja sprzedałem od razu. A co do cen nawozu to to się prosi o protest, ale wy się śmialiście z Leppera i teraz nie ma nas nawet kto poprowadzić.

Cierp narodzie. "Czemuś biedny boś głupi, czemuś głupi boś biedny".

Edytowane przez Pirell
Opublikowano

Ale fakt w tamtym roku pszenica sypała jak dawno nie.. 8 ton z hektara - u nas spore osiągnięcie to jest (nie porownuje siebie do PGRów..). W sumie zostało nam 10 ton do sprzedania jeszcze, kasa na nawozy i oprysk, ale ceny no, sami nie wiemy czy czekać czy nie, ale czekać na co w sumie ;/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v