Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolego czytaj ze zrozuminiem pisałem ze zyto i owies jest około 100zł ponizej sredniej cena pszenicy i pszenzyta jest satysfakcjonujaca patrzac na srednie. U mnie jakos rolnicy nie bardzo chetni do kupowania a szczególnie zyta bo na pasze to szukaja jeczmnia i pszenzyta pszenica za droga dla nich. a za duzo duzych chodowców w okolicy nie ma swin szczególnie. u mnie króluja krowy a ci wola kupic pełnoprocjówki niz zboże. Także jestesmy skazani na posredników którzy skupuja.

Opublikowano (edytowane)

kolego kissmy... 860 netto za konsumpcyjna pszenice gdzie dokładnie ? transport twój czy kupującego?

Polskie Młyny - mój transport, płatność 30dni, faktury wystawiają od razu za każdą partię

na matif dzisiaj ładny wzrost pszenica na marzec już 205euro/t i złoty delikatnie się umacnia, oby tak dalej, kontraktujecie coś na nowe zbiory?

Edytowane przez kissmy...
Opublikowano

Mam około 30 ton pszenicy bardzo ladnej nie byla badana ale jest gruba i zdrowa odmiana Legenda za 900 zł tone bym sprzedał gdyby ktoś chcial kupić to dzwonić mieszkam w Wielkopolsce blisko Kłodawy tel 665217660

Opublikowano

dzis sprzedałem 20t owsa po 600 netto kupił rolnik dla macior :) tyle ze sam odbiera po 7t i az 3 razy bede musął sie do tego przybierac czyli jechac kilka km na drugi magazyn i łądowac :( ale cena przyzwoita jak na owies :)

Opublikowano

Mam około 30 ton pszenicy bardzo ladnej nie byla badana ale jest gruba i zdrowa odmiana Legenda za 900 zł tone bym sprzedał gdyby ktoś chcial kupić to dzwonić mieszkam w Wielkopolsce blisko Kłodawy tel 665217660

Wiesz, ja tam bym sprzedał nawet za 930 zł/t :D Tylko z jakiegoś powodu cena w Wielkopolsce w przedziale 770-800 netto.

Opublikowano

dzisiaj wywiozłem ostatnią partię pszenicy konsumpcyjnej, do Nakła dociera zboże nawet z okolic Wrocławia, co prawda nie nadążają z przyjęciem (wciągają 2 samochody na godzinę), ale należy również zauważyć, iż nie wszystkie partie trzymają parametry i niektóre samochody są odsyłane z kwitkiem (albo nawet bez niego)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Pszenżyto mają odebrać w przyszłym tygodniu po 760zł brutto i będzie spokój do żniw :)

Opublikowano

u mnie bez zmian wczoraj kupilem 5 ton ladnego jeczmienia po 740 niektorzy chca nawet 720 ale troszke gorszy byl wtedy jeczmien w firmach paszowych bez zmian cena jeczmienia od 700-750 netto za jeczmien zalezy jaka jakosc pszenica tansza i pszenzyto zboza duzo jak na razie

Opublikowano (edytowane)

Kupię jeczmien w cenie do 800zł, pszenice 760zł, i inne

Ilosci około 30t,płatne przy odbiorze, tel501233707

Edytowane przez tomgli
Opublikowano

Też mi się coś zdaje, że trzeba poczekać ze sprzedażą do wiosny, bo mrozy jeszcze (oby nie!) mogą pokazać swoje tym bardziej, że mają być coraz większe a tu pokrywy śnieżnej w wielu rejonach brak.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v