Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a w kuj-pom kogo polecacie bo za byki wyżej niż 8 zł nie chcą dać a tu czytam na forum że ceny 8.50 nawet

kolega z ciekawości zadzwonił do zakładów mięsnych Skiba i od 8.00 -8.50 zł/kg

Opublikowano

Skiba nigdy rewelacyjnie nie płacił , wiem bo mam do niego kilka km. i jeszcze ta po ubojowa , ogólnie na żywą w innym zakładzie wychodziło lepiej , niby klasyfikacja EUROP a najlepsza klasa to R , na dziś ponoć skupują także na żywą i dobrze bo inaczej tam nie sprzedam .

Opublikowano (edytowane)

witam tydzien temu sprzedany 710kg cena 7.70 plus vat byk niby simentaler ale z koloru glowy bo ogulny wyglad to hf-ik

tydzien temu sprzedałem 6 szt takie 550kg za 8.40+vat i nizej nie schodćie

farmer 111 ta twoja cena jakas wysoka,u mnie wszyscy chandlaze daja max 8.00zl plus vat...tyle by ci dolozyli za ilosc? a wagi tych sztuk jestes pewny?

Edytowane przez zbyszek8201
Opublikowano

Kuj-pom dwa hf-y 635 kg i 670 kg poszły po 7,40 plus vat, a za całego czarnego ale nie był po mięsnym dawali mi 7,60 plus vat ma gdzieś w granicach 600 kg a może ciut lepiej ale jeszcze się z nim wstrzymałem niech podrośnie, mam nadzieje że cena sie utrzyma...

Opublikowano

w waszych rejonach sa ladne ceny a u nas na podkarpaciu powiat ropczycko sędziszowski nie cuda Kabanospol płaci za ponad 700 kg 7.8 butto a handlaże makx 8 brutto za simy proponuja :(

Opublikowano

tydzien temu sprzedałem do łukowa 3 mieszance takie okolo 620-630kg 2 i jeden taki z 580kg,zobaczymy jak sie wybija:) a panom wyżej chodzi o mariusza krowinskiego??:P

Opublikowano

Ja w lato sprzedawalem 2 byki rafalowi krowinskiemu. Cena w miare ok byla. Pozytywem bylo to ze przyjechal z 2 kolesiami takze ja juz od prowadzenia zwierzat sie nie dotykalem. Wage ma elektroniczna na samochodzie tylko ciekawe jak z jej wiarygodnoscia... Moja waga wychodzila na niej tak jak w rzeczywistosci, ciekawe jak przy wiekszych masach to jest. Z drugiej strony przy dosc sporym obrocie jaki robi gdyby chcial kogos kantowac wyszloby to chyba na jaw. No i wazne jest to ze nastepnego dnia kasa juz byla na koncie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomas318
      Witam potrzebuje podpowiedzi od chodowcow bydla opasowego . Planuje chow oki 50 sztuk opasow i jaka ilsc gruntow byla by potrzebna , jaka mieszanka pasz je karmicie z góry dzieki 
    • Przez xxpawlusxx
      Witam Was tu wszystkich zgromadzonych
        Jestem z województwa Podlaskiego i nie wiem kompletnie gdzie można zakupić dobre krowy, mleczne. Mam na myśli pierwiastki, które można kupić albo od rolnika który wyprzedaje bydło, bądź od firmy ktora sie tym zajmuje. Może ktoś kupuje i chce zrobić reklamę z cenami.
       Z góry dziękuje za wszelką pomoc, pozdrawiam.
    • Przez MacRolMF
      Witam ile potrzebuje hektarów i czego na 18 krów plus młodzież

Z góry dzięki
    • Przez CeZaRy29269
      Co zamiast zboża dla byków ? 
    • Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
  • Dodaj nową pozycję...
v