Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak mówisz komodo. Najpiere przyjeżdża facet i ogląda sztuki do sprzedania i je wycenia.

a w każde miejsce przyjadą po byczki z Sokołowa. ja bym miał z 10szt. jestem z północnego Mazowsza z okolic Żuromina. wolałbym omijać szerokim łukiem handlarzy

Opublikowano

naciołeś się bo stał na mleku i był ładny z mału czy tylko to się trafiło odrobacz go i daj dobrze jeść a jak złapie ze 150kg. to zacznij parować pszenżyto lub jęczmień od czasu do czasu podaj jajko może akurat się wyrobi czasami taka kociuba siedzi i siedzi aż się nie chce na niego patrzeć a potem coś mu podpasuje i dogoni resztę.

Opublikowano

co z tego ze cena pnie sie w gore jak i wszystko idzie w gore. ropa nawóz pasze. wiec na jedno wyjdzie. bo rok temu mozna było kupic zborze w granicy 400zł a teraz 900zł. i tak nas doja na tym. bo w innych krajach ceny to jakos nie widze by niemcy po 1euro. czyli nasze 4,5zł

Opublikowano

kolego jest jak jest nie tylko tobie koszty produkcji drożeją a wszystkim, zawsze coś zostaje. macie może jakiegoś dobrego kupca w Świętokrzyskim bo mam opasa do sprzedania. pozdrawiam

Opublikowano

gucik131 jaka rasa i ile sztuk ***gomez181 daje 400 kg do tony 200kg.jęczmienia 300kg.mieszanki 100soi 25 bulena i resztę drobiazgów***gajor24 a jakie zboże kupujesz w takiej cenie coś sporo wysoko

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomas318
      Witam potrzebuje podpowiedzi od chodowcow bydla opasowego . Planuje chow oki 50 sztuk opasow i jaka ilsc gruntow byla by potrzebna , jaka mieszanka pasz je karmicie z góry dzieki 
    • Przez xxpawlusxx
      Witam Was tu wszystkich zgromadzonych
        Jestem z województwa Podlaskiego i nie wiem kompletnie gdzie można zakupić dobre krowy, mleczne. Mam na myśli pierwiastki, które można kupić albo od rolnika który wyprzedaje bydło, bądź od firmy ktora sie tym zajmuje. Może ktoś kupuje i chce zrobić reklamę z cenami.
       Z góry dziękuje za wszelką pomoc, pozdrawiam.
    • Przez MacRolMF
      Witam ile potrzebuje hektarów i czego na 18 krów plus młodzież

Z góry dzięki
    • Przez CeZaRy29269
      Co zamiast zboża dla byków ? 
    • Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
  • Dodaj nową pozycję...
v