Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj sprzedany byk, mieszaniec HF-simental wiek 19 miesięcy, a zważył 740kg. Cena 6.20+vat.

Jak dzwoniłem i pytałem się o cenę to mi powiedział od 5.30 do 6.50zł.

Opublikowano

witam, sprzedawał ktoś bydło do firmy dąb-pol (niedaleko ciechanowa)Jeśli tak, to w jakim terminie płaco? I czy polecacie tę firmę?

Ja sprzedawałem i dostałem bardzo dobrą cenę największą w okolicy. Zapłacili mi w 3 dni. A więc polecam !

Opublikowano

Wczoraj po 6,70 brutto poszedł byczek 18 miesięcy, 750kg.

kolego czy ty aby nie fantazjujesz przyrosty dzienne rzędu 1.3 kg?????

Opublikowano

Dobrze panowie o ile to jest rasa mięsna badz krzyżówka z mięsnym ale po cenie domyślam się ze to rasa CB także trudno o takie przyrosty.

Opublikowano

Ja rok temu odwiozłem jałówkę, która uzyskała wage 748kg w 20 miesiecy i była CB, sam się zdziwiłem, a wcale rarytasów nie dostawała raptem śruta zbożowa siano i kartofle, także czasami dobre sztuki się trafiaja :rolleyes:

Opublikowano

Zainteresowała mnie hodowla byków. Opiszcie mi jakie najlepiej opłaca się kupić i jakie najlepiej sprzedać, żeby to miało ręce i nogi. Chodzi mi tu o sprzedaż na ubój od razu. Nie mam zamiaru trzymać byka do celów rozpłodowych.

Opublikowano

ja chyba ślepa bo nigdzie nie widzę aby raul1985 napisał ze sprzedał 7 szt tylko 6szt-dn. 1.07.2011 a to takie w koncu detale bez znaczenia,wazne że sprzedał i kasa na koncie,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomas318
      Witam potrzebuje podpowiedzi od chodowcow bydla opasowego . Planuje chow oki 50 sztuk opasow i jaka ilsc gruntow byla by potrzebna , jaka mieszanka pasz je karmicie z góry dzieki 
    • Przez xxpawlusxx
      Witam Was tu wszystkich zgromadzonych
        Jestem z województwa Podlaskiego i nie wiem kompletnie gdzie można zakupić dobre krowy, mleczne. Mam na myśli pierwiastki, które można kupić albo od rolnika który wyprzedaje bydło, bądź od firmy ktora sie tym zajmuje. Może ktoś kupuje i chce zrobić reklamę z cenami.
       Z góry dziękuje za wszelką pomoc, pozdrawiam.
    • Przez MacRolMF
      Witam ile potrzebuje hektarów i czego na 18 krów plus młodzież

Z góry dzięki
    • Przez CeZaRy29269
      Co zamiast zboża dla byków ? 
    • Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
  • Dodaj nową pozycję...
v