Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

u mnie w okolicy handlarz daje 10.9 dzis na wbc netto za byki

...

Na 5 dużych hf daje 2 wiadra śruty(wiadro 10l.) dziennie i siano i słoma do oporu a w sezonie letnim dużo trawy oraz czasem sianokiszonka.

Pozdro.

jaki jest ten śrut jakie zboże ... trzeba to ważyc ja np w wiadrach 20 l mam 8-9kg gniecionego zboza pszenzyto jeczmien

Edytowane przez grzegorz132
Opublikowano

u nas za ładne jak dziś dzwoniłem powiedział 6,70 więc nie jest zle.

2 wiadra na 5 szt troche mało.Ja śrute daje rano i wieczór po 3 szufelki(takie z sano,więc z pół wiaderka)+garść koncentratu+wiaderko kiszonki z kuku+sianokiszonka+siano a w sezonie też trawe

Opublikowano

Mój śrut składa się z 50% pszenżyta 20% owsa 20%żyta i 10% jęczmienia kiedyś dawałem im soje i śrute rzepakową ale zrezygnowałem z tego. Tylko u nas byków nie biorą na wbc i to jest ten ból bo prz yej samej wadze i 20 gr więcej za mięsnego to sie nie opłaca bo sam cielak jest z 300 zł droższy a więc ja narazie chyba podziękuje mięsnym chyb że kupie z 2 na próbe jak z nimi mi pójdzie.

Opublikowano

Mój śrut składa się z 50% pszenżyta 20% owsa 20%żyta i 10% jęczmienia kiedyś dawałem im soje i śrute rzepakową ale zrezygnowałem z tego. Tylko u nas byków nie biorą na wbc i to jest ten ból bo prz yej samej wadze i 20 gr więcej za mięsnego to sie nie opłaca bo sam cielak jest z 300 zł droższy a więc ja narazie chyba podziękuje mięsnym chyb że kupie z 2 na próbe jak z nimi mi pójdzie.

Polecam Ci w 100% Chwastka chcesz to dam Ci nr.. super wszystko i ceny fajne a za meisnego dostaniesz lepiej :D

Opublikowano

Kolego on jest z dębowca k. cieszyna.. Wiesz co musiał bys sobei do niego zadzwonić. On jeździ wszedzie także może bd po drodze i Ci wezmei albo nadjedzie... Ale na prawde polecam tą firmę oddajemy juz tak 5 lat i owce tez i nigdy nie ma problemu. Chcesz to dam Ci nr na pw

Opublikowano

Panowie mówicie o jakiś dziwnych cenach u mnie byli za 3szt czarno białe umięśnione dawali 5.50 + vat żywej wagi nie sprzedałem a może lepiej ominąć pośrednika i wstawić na wbc Co radzicie jakie firmy polecacie na wbc czy to jest lepsze woj mazowieckie

Opublikowano

Jeżeli mieszkasz pod warszawą to zadzwoń do łukowa ja tam wstawiałem tylko musisz dowieść do rawy lub grójca bo przez te miejscowości jeżdżą ich samochody i tam się doładowują

Opublikowano

Miał bym pytanie ,na jakiej zasadzie odbywa się naliczanie po ubojowe i czy sztuka jest ważona??Ile procent jest to przeważnie z byka (min. max.).Czy oni tez odliczają na brud(odpad)??Czy to się opłaca w porównaniu do żywej wagi???

Podwożenie nie wchodzi w grę!!!

Z góry dzięki za odpowiedź.:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomas318
      Witam potrzebuje podpowiedzi od chodowcow bydla opasowego . Planuje chow oki 50 sztuk opasow i jaka ilsc gruntow byla by potrzebna , jaka mieszanka pasz je karmicie z góry dzieki 
    • Przez xxpawlusxx
      Witam Was tu wszystkich zgromadzonych
        Jestem z województwa Podlaskiego i nie wiem kompletnie gdzie można zakupić dobre krowy, mleczne. Mam na myśli pierwiastki, które można kupić albo od rolnika który wyprzedaje bydło, bądź od firmy ktora sie tym zajmuje. Może ktoś kupuje i chce zrobić reklamę z cenami.
       Z góry dziękuje za wszelką pomoc, pozdrawiam.
    • Przez MacRolMF
      Witam ile potrzebuje hektarów i czego na 18 krów plus młodzież

Z góry dzięki
    • Przez CeZaRy29269
      Co zamiast zboża dla byków ? 
    • Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
  • Dodaj nową pozycję...
v